Mkb-vriendelijk aanbesteden

Een doel in het inkoopbeleid van de gemeente is dat ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) meer kans hebben bij aanbestedingen. De gemeente stelt daarom voorwaarden op die ook kleinere lokale en regionale bedrijven de kans geven in te tekenen op opdrachten en als leveranciers te worden geselecteerd. Lees hoe u als mkb’er kunt meedoen.

De gemeente maakt de kans voor voor mkb’ers groter door bijvoorbeeld ervoor te zorgen dat opdrachten voor inkopen niet te groot worden gemaakt, dat de administratieve lasten worden verlaagd en dat zij zo veel mogelijk contact heeft met lokale ondernemers.

Meervoudig onderhandse aanbestedingen

In een aantal categorieen werkt de gemeente met een uitnodigingsbeleid voor meervoudig onderhandse aanbestedingen. Dit zijn vaak kleinere opdrachten. U kunt zich aanmelden voor de groslijsten: voor opdrachten in deze categorieën kiest de gemeente bij het geven van een opdracht uit een lijst geselecteerde bedrijven. U kunt zich hiervoor aanmelden op de pagina’s Begin link: Uitnodigingsbeleid aanbesteden ingenieursdiensten, einde link. en Begin link: Uitnodigingsbeleid aanbesteden Werken, einde link. .

Ontmoetingen met de markt

De gemeente wil u als Haagse ondernemer graag ontmoeten. Bijvoorbeeld om kennis uit te wisselen en te praten over hoe er nog beter zaken met elkaar kan worden gedaan. U vindt evenementen voor ondernemers in de Begin externe link: Haagse mkb agenda(Externe link), einde externe link..

Zie ook

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070