Afvalstoffenheffing

Ieder huishouden in Den Haag betaalt afvalstoffenheffing. Dat is voor het ophalen en verwerken van afval van de huishoudens. Bedrijven en winkels hoeven dus geen afvalstoffenheffing te betalen.

De afvalstoffenheffing staat op het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Deze krijgt u meestal in de 1e helft van februari thuisgestuurd.

De aanslag komt op naam van de gebruiker van een woning.

Tarieven afvalstoffenheffing

Huishouden Bedrag 2023
1 persoon € 374,28
2 personen € 420,72
3 personen of meer € 460,32

Voor de afvalstoffenheffing gelden vaste tarieven. Hoeveel u moet betalen, ligt aan hoe groot uw huishouden is. Alleen het aantal personen op een adres bepaalt hoeveel u moet betalen aan afvalstoffenheffing. Het maakt dus niet uit of u veel, weinig of zelfs helemaal geen afval aan de straat zet.

Belastingzaken kijkt in de basisregistratie personen (BRP) hoeveel personen er officieel staan ingeschreven op uw adres op de 1e dag van de periode waarover u belasting betaalt (heffingstijdvak). Meestal telt daarvoor de situatie op 1 januari van het jaar.

Op het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen staat een termijn van 6 weken genoemd om de afvalstoffenheffing te betalen. Het totale bedrag moet u binnen die termijn betalen.

Bent u het niet eens met de afvalstoffenheffing die u moet betalen? Dan kunt u daartegen Begin link: bezwaar maken, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070