Hulp voor mantelzorgers

Zorgt u langdurig en onbetaald voor iemand uit uw omgeving? Bijvoorbeeld een familielid, vriend of buur met een zieke, handicap of een andere hulpvraag. Dan bent u mantelzorger. Dat is soms zwaar. De zorg kan soms teveel worden. De gemeente kan u misschien helpen. Bijvoorbeeld met informatie of advies.

Als mantelzorger kunt u te maken krijgen met zware belasting. Vooral als zorg gecombineerd wordt met een baan.

Hulp voor mantelzorgers

Er zijn verschillende organisaties die u als mantelzorger kunnen helpen. Bijvoorbeeld met advies of hulp. De gemeente doet dit samen met andere organisaties in de stad.
Kijk voor meer informatie op Begin externe link: www.denhaagmantelzorg.nl(Externe link), einde externe link. .

Tijdelijk overnemen mantelzorg

Het is fijn en belangrijk dat iemand anders de zorg af en toe kan overnemen. Dit heet respijtzorg. Professionals en vrijwilligers nemen de zorg tijdelijk van u over.
Lees meer over de mogelijkheden met Begin link: respijtzorg, einde link. .

Hulp bij zorg voor een dementerende

Zorgt u voor iemand met dementie? Er zijn ontmoetingscentra voor dementerenden en hun mantelzorgers. Hier kunt u samen meedoen aan verschillende activiteiten. U kunt hier ook terecht voor informatie en hulp over dementie.
Lees meer over Begin link: hulp bij dementie, einde link. .

Hulp bij klusjes

Hulp nodig bij een klus in en om het huis? Kijk voor hulp bij u in de buurt op Begin externe link: www.denhaagdoetburenhulp.nl(Externe link), einde externe link. .

Parkeervergunning voor mantelzorgers

Verzorgt u iemand in een gebied met betaald parkeren? Er zijn parkeervergunningen voor mantelzorgers.

Lees meer over Begin link: een parkeervergunning voor mantelzorgers, einde link. .

Waardering voor mantelzorgers

De gemeente waardeert de inzet van mantelzorgers. U mag daarom ieder jaar cadeaus voor uzelf of een ander uitzoeken in een webwinkel. Kijk voor de waardering en meer informatie op Begin externe link: denhaagmantelzorg.nl/kadootje(Externe link), einde externe link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070