Inkopen bij een sociaal ondernemer

Ondernemers kunnen meewerken aan Social Return door werkzoekenden aan een baan of opleidingsplek te helpen. Maar u kunt ook op een andere manier werkzoekenden helpen om terug te keren naar de arbeidsmarkt. Met het Social Return-bouwblok Sociaal Inkopen kunt u producten of diensten kopen bij een door de gemeente geaccepteerde sociaal ondernemer.

Een sociaal ondernemer zet de winst van zijn bedrijf om in maatschappelijke waarde. Als u producten of diensten inkoopt bij een sociale onderneming krijgen zij meer omzet. Daarmee kunnen zij meer werk(ervarings)plekken bieden aan mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

Erkende sociaal ondernemers

Hieronder vindt u een overzicht van sociaal ondernemers die door de gemeente geaccepteerd zijn. U mag bij hen inkopen zodat u kunt meewerken aan de Social Return-verplichting:

  27 gemeenten accepteren deze ondernemers als sociaal ondernemers. Den Haag is 1 van die gemeenten.

  Informatie voor sociaal ondernemers

  Een door de gemeente geaccepteerde sociaal ondernemer voldoet aan de eisen die i n artikel 2.82 in de Aanbestedingswet staan. Dit betekent onder andere dat tenminste 30% van de werknemers in het bedrijf van de sociaal ondernemer een afstand tot de arbeidsmarkt heeft.

  U kunt op verschillende manieren laten zien dat u aan de eisen voldoet. Lees de Regeling voor sociaal ondernemers en social return:

  Regeling voor sociaal ondernemers en social return

  (PDF, 167,2 KB)

  Zie ook

  Contact

  Hoe kunnen we helpen?

  Chat

  Telefoon

  14070