Gebruik van de fietsenstalling bij Den Haag Centraal

Voor het gebruik van de fietsenstalling bij Den Haag Centraal Koningin Julianaplein gelden er algemene regels en afspraken. U leest deze hier.

 1. Om uw fiets te parkeren moet u een ov-chipkaart hebben. U checkt in met uw ov-chipkaart als u de stalling binnenkomt met uw fiets. Als u de stalling verlaat, checkt u uit. U ziet dan meteen wat u betaalt voor het parkeren van uw fiets. Dit berekent het systeem automatisch.
 2. Als u uw fiets parkeert in de stalling wordt u gefilmd. Hier gaat u automatisch mee akkoord. De gemeente maakt deze beelden en slaat ze op om de stalling veilig en netjes te houden.
 3. De gemeente heeft verschillende prijzen voor het parkeren van uw fiets. De prijs hangt af van hoe groot uw fiets is en wat voor soort fiets u heeft. De lijst met prijzen hangt in de stalling. U kunt de prijzen ook online bekijken op Begin externe link: www.ns.nl(Externe link), einde externe link..
 4. Parkeert u uw fiets zonder in te checken en wordt deze gestolen? Dan is de gemeente niet verantwoordelijk voor de gevolgen. U krijgt dan geen vergoeding van de gemeente.
 5. Als de stalling vol is kunt u uw fiets niet parkeren. Een medewerker mag dit dan tegen u zeggen.
 6. U moet zelf uw fiets parkeren en weer ophalen. Dit doet u in de vakken en rekken. De gemeente haalt uw fiets weg als u deze ergens anders parkeert. Bijvoorbeeld in een gangpad of voor een nooduitgang.
 7. Zorg ervoor dat uw fiets op slot kan. Gebruik hiervoor minstens 1 slot met een ART-keurmerk. Staat uw fiets niet op slot en wordt hij gestolen? Dan vergoed de gemeente niets.
 8. U kunt alleen de fietsenstalling in tijdens de openingstijden. De openingstijden zijn: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 4.55 tot 1.15 uur, vrijdag van 4.55 tot 2.15 uur, zaterdag van 5.00 tot 2.15 uur en zondag van 5.50 tot 1.30 uur.
 9. De gemeente kan de kosten voor het parkeren van uw fiets altijd veranderen.
 10. Het systeem berekent automatisch hoeveel u betaalt. Dit gebeurt aan de hand van uw in- en uitchecktijd. U kunt alleen betalen met uw pinpas.

 1. U gaat netjes met uw kaart om. Hiervoor bent u zelf verantwoordelijk.
 2. Bent u uw ov-chipkaart kwijtgeraakt? Of is deze gestolen? Geef dit zo snel mogelijk door. Dit doet u door uw ov-chipkaart te blokkeren. Zo voorkomt u fraude en/of misbruik van uw kaart.
 3. Gebruikt iemand anders uw ov-chipkaart of dagkaart? Dan bent u verantwoordelijk voor de gevolgen.
 4. Bent u uw ov-chipkaart of dagkaart kwijt waarmee u uw fiets heeft ingecheckt? Dan krijgt u alleen uw fiets mee als u zich houdt aan de volgende afspraken:
  • U vult een formulier in.
  • U betaalt het bedrag dat nog open staat. Het kan ook zijn dat u een extra bedrag moet betalen. Dit vindt u terug op de tarievenlijst.
  • U identificeert uzelf.
  • U laat de fietssleutel van de fiets zien.
  • U omschrijft de fiets.
  • Heeft u een fiets met kenteken? Dan laat u ook een geldig verzekerings- en kentekenbewijs zien.

 1. Bent u uw fiets kwijt? Volg dan altijd de aanwijzingen op van het personeel.
 2. Bent u uw fiets kwijt en krijgt u dit niet terug van uw verzekering? De gemeente vergoedt dan uw fiets met een maximum van € 600. De gemeente vergoedt uw fiets alleen als u zich houdt aan de volgende afspraken:
  • U laat de ov-chipkaart waarmee u heeft ingecheckt zien.
  • U laat de bon van toen u hem kocht zien.
  • U laat 2 originele fietssleutels zien. Let op: de sleutels moeten van een slot met het ART-keurmerk zijn.
  • U geeft de gemeente een kopie van het aangifteformulier.
 3. Bij het berekenen van de vergoeding kijkt de gemeente naar hoe oud uw fiets is. Hierbij gaat de gemeente uit van de datum op de bon toen u uw fiets kocht. Per jaar haalt de gemeente € 60 af van het maximumbedrag van € 600. Heeft u geen bon meer van uw fietsaankoop? Dan krijgt u maximaal € 60.
 4. Gelden de afspraken hierboven niet voor u? Dan krijgt u geen vergoeding.

 1. U mag uw fiets maximaal 28 dagen (achter elkaar) parkeren in de stalling.
 2. Laat u uw fiets langer staan? Dan haalt de beheerder uw fiets weg. De fiets gaat dan naar het fietsdepot. Het fietsdepot bewaart uw fiets 90 dagen. Op Begin externe link: www.fietsdepothaaglanden.nl(Externe link), einde externe link. staat hoe u uw fiets terug kunt krijgen.
 3. Voor het verwijderen van uw fiets betaalt u kosten. U betaalt ook parkeerkosten. Dit betaalt u als uw fiets ophaalt bij het fietsdepot.
 4. Het kan zijn dat uw fiets, het slot of accessoires zijn beschadigd tijdens het verwijderen van uw fiets. U krijgt hier geen vergoeding voor.

 1. Bij het parkeren van uw fiets gaat u akkoord met alle regels en afspraken. De gemeente maakt hierbij gebruik van het Nederlands recht.
 2. Krijgt u ruzie met de gemeente over de regels voor het parkeren van uw fiets? Dan beslist de rechter in Den Haag over hoe dat verder gaat.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070