Beweegloket Den Haag

Heeft u een beperking en wilt u sporten of bewegen? Dan kunt u terecht bij het Beweegloket. U kunt zelf online zoeken naar een passende sport of beweegactiviteit. Of u kunt zich kosteloos laten adviseren door specialisten.

De gemeente vindt het belangrijk dat Hagenaars met een beperking voldoende bewegen en sporten. Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op uw gezondheid. Het verbetert uw conditie en helpt om uw sociale contacten te vergroten.

Voor wie?

Het Beweegloket geeft persoonlijk advies en helpt mensen met een auditieve, visuele, motorische, verstandelijke, psychosociale of chronische beperking. Ook mensen met veel overgewicht kunnen bij het Beweegloket terecht.

Wilt u als sportvereniging advies over sporten met een beperking? Kijk dan op Begin link: Advies aan sportverenigingen, einde link. .

Is het Beweegloket iets voor u?

Heeft u een beperking en wilt u bewegen, maar is er iets dat u tegenhoudt? Of herkent u zich in 1 of meer van onderstaande gedachten of vragen? Dan kan het Beweegloket u verder helpen.

  • Ik weet niet welke sport ik zou kunnen doen.

  • Ik durf niet goed (meer) te bewegen of te sporten.

  • Ik ben bang dat ik het niet kan.

  • Kan ik het wel betalen?

  • Ik heb geen vervoer naar de sport- of beweegactiviteit.

  • Is er goede begeleiding aanwezig?

  • Hoe kan ik speciale sportmaterialen aanschaffen?

  • Ik vind het lastig om alleen naar de beweegactiviteit of sportvereniging te gaan.

Wat kost het?

Het Beweegloket is gratis.

Hoe werkt het?

U kunt zelf op zoek gaan via de website unieksporten.nl. Of laat u adviseren door de specialisten van het Beweegloket.

Vind uw sport online

1. Ga naar Begin externe link: www.unieksporten.nl(Externe link), einde externe link..

2. Geef aan welke beperking u heeft.

3. Bekijk welke sport- en beweegactiviteiten er in Den Haag voor u zijn.

Laat u adviseren

U maakt een afspraak met een specialist van het Beweegloket. U kunt afspreken bij het Beweegloket in Sportcampus Zuiderpark, bij u thuis of op een andere geschikte plek.

Tijdens de afspraak bespreekt u uw wensen en mogelijkheden met de specialist. Samen kijkt u welke sport of beweegactiviteit bij u past.

Als u dat wilt, legt de specialist voor u contact met de sportvereniging of beweegactiviteit. Ook kan de specialist u koppelen aan een maatje dat de eerste paar keer met u mee gaat. Bevalt het bewegen op deze manier? Mooi! Zo niet, dan zoekt u samen met de specialist verder naar een passende sport of beweegactiviteit.

Onder begeleiding bewegen in de sportzaal
Onder begeleiding bewegen in de sportzaal

Wie helpen u?

Bij het Beweegloket helpen 2 specialisten u. Beweegcoach Soraya Samuels en beweegagoog Simone Hoek hebben jarenlange ervaring met het motiveren, adviseren en ondersteunen van Hagenaars met een beperking. Plezier staat daarbij voorop.

Sporthulpmiddelen

Heeft u een beperking waardoor u een sporthulpmiddel nodig heeft om te kunnen sporten of bewegen? Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor een vergoeding of korting. U kunt hiervoor een Begin link: Wmo-melding doen, einde link. .

Weet u nog niet goed of de sport of beweegactiviteit bij u past? Dan kunt u eerst voor een korte periode een sporthulpmiddel lenen en uitproberen. Zo kunt u kijken welk sporthulpmiddel en sport of beweegactiviteit voor u geschikt is. En of de sportvereniging wel bij u past. Meer informatie vindt u op de Begin externe link: website van de Mobilitheek(Externe link), einde externe link..

Stel uw vraag of maak een afspraak

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Mail dan naar Begin link: beweegloketdenhaag@unieksporten.nl, einde link. of bel naar 06 28 87 01 31. Sommige vragen kunnen de specialisten per mail of telefoon beantwoorden. Voor andere vragen kunt u een persoonlijke afspraak maken.

Bezoekadres

Sportcampus Zuiderpark
Meester P. Droogleever Fortuynweg 22
2533 SR Den Haag

Meer informatie

Wilt u weten wat de gemeente nog meer doet om sporten en bewegen voor mensen met een beperking mogelijk te maken? Stuur dan een e-mail naar Begin link: sportsupport@denhaag.nl, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070