Wegslepen voertuigen

Staat een voertuig verkeerd geparkeerd? Dan kan de gemeente het voertuig wegslepen. Ook voertuigen die een wielklem hebben gekregen, kunnen na 24 uur worden weggesleept.

Het weggesleepte voertuig wordt naar de stalling van het bewaarpunt weggesleepte voertuigen gebracht.

Adres & contact

Westvlietweg 64
2495 AA Den Haag
Telefoon (010) 506 05 83

Openingstijden

De balie waar u kunt betalen en uw auto kunt afhalen is elke dag open van 7.00 uur tot 23.00 uur. Wilt u buiten openingstijden komen? Of op feestdagen? Bel dan eerst het Bewaarpunt.

Weggesleepte auto terugkrijgen

Om uw voertuig terug te krijgen, gaat u naar het loket van het bewaarpunt weggesleepte voertuigen. Daar moet u de kosten voor het wegslepen en voor de stalling van uw voertuig betalen. U krijgt dan een bewijs van betaling en kunt uw auto weer meenemen.

Kosten

Wordt uw auto weggesleept omdat u niet betaald hebt voor het parkeren of zonder vergunning parkeerde? En daarvoor een Begin link: parkeerbon, einde link. hebt gekregen? Dan zijn de kosten:

  • Bedrag van uw parkeerbon: € 72,90 + het uurtarief of halfuurtarief van de parkeerplek. Daar komt bij:
    • Kosten wegslepen en stalling: € 306. Blijft uw voertuig langer dan 24 uur staan? Dan komt daar per dag € 25 bij.

Wordt uw auto weggesleept omdat u parkeerde waar dit volgens de regels van het verkeer niet mag? En u hebt daarvoor een bekeuring gekregen? Dan zijn de kosten:

  • Bedrag van uw bekeuring. Hoe hoog de bekeuring is, ligt aan de overtreding die u heeft gemaakt. U krijgt hiervoor een acceptgiro van het Centraal Justitieel Incassobureau thuisgestuurd. Daar komt bij:
    • Kosten wegslepen en stalling: € 306. Blijft uw voertuig langer dan 24 uur staan? Dan komt daar per dag € 25 bij.

Niet opgehaalde auto’s

Auto’s die niet worden opgehaald, worden na 16 dagen geveild of gesloopt afhankelijk van de waarde.

Bezwaar tegen wegslepen

Bent u het niet eens met het wegslepen van uw voertuig? Nadat u uw voertuig heeft opgehaald en de kosten van het wegslepen heeft betaald, kunt u Begin link: bezwaar maken, einde link. tegen het wegslepen.

Fietsen en scooters

Het bewaarpunt is alleen voor weggesleepte auto’s. Voor fietsen kijk op de website van Begin externe link: Fietsdepot Haaglanden(Externe link), einde externe link.. Scooters worden niet verwijderd of naar het Fietsdepot gebracht. De gemeente verwijdert alleen scooterwrakken.

Zie ook

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070