Parkeervergunning voor religieuze instellingen aanvragen

Met een parkeervergunning voor religieuze instellingen kunnen mensen die diensten mogelijk maken in de buurt parkeren, zonder dat zij ter plekke hoeven te betalen. Voor een kerk gaat het bijvoorbeeld om een voorganger of de organist.

Religieuze instellingen hebben recht op een parkeertegoed van 1.000 uur per jaar. Hiervoor kunnen zij een parkeervergunning aanvragen. Gebruikers van de parkeervergunning moeten bij het parkeren Begin link: aan- en afmelden, einde link. . Dit werkt hetzelfde als bij de gewone parkeervergunning voor bezoekers.

Is de ruimte voor openbare bijeenkomsten groter dan 1.600 m2? Dan kunt u 200 uur per vergunningsjaar Begin link: bijkopen, einde link. . Dit kost € 50. Meer of minder uren bijkopen is niet mogelijk.

De ruimte waar de diensten zijn ligt in een gebied met betaald parkeren.

Een inschrijfnummer van het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KVK).

Per post

U kunt de parkeervergunning per post aanvragen. Gebruik hiervoor het formulier hieronder.

Aanvraagformulier parkeervergunning voor religieuze instellingen

(PDF, 101,0 KB)

Het aanvraagformulier met eventuele bijlagen stuurt u naar Begin link: parkeervergunningen@denhaag.nl, einde link. . Of per post naar:

Gemeente Den Haag
Handhavingsorganisatie, team Parkeervergunningen
Antwoordnummer 1435
2501 VE Den Haag

Een postzegel is niet nodig.

€ 100 voor de 1e 1.000 uur. Is de ruimte voor openbare bijeenkomsten groter dan 1.600 m2? Dan kunt u 200 uur per vergunningsjaar Begin externe link: bijkopen(Externe link), einde externe link.. Dit kost € 50. Meer of minder uren bijkopen is niet mogelijk.

Binnen 8 weken na uw aanvraag ontvangt u bericht van de gemeente.

Heeft u aan het eind van het vergunningsjaar nog uren over? Dan neemt u automatisch maximaal 200 overgebleven uren mee naar de volgende periode.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070