Parkeervergunning verlengen

Een parkeervergunning is 12 maanden geldig. Na betaling voor de nieuwe periode, wordt de parkeervergunning automatisch verlengd.

Van wanneer tot wanneer uw vergunning loopt, ligt aan de wijk waarvoor u een vergunning heeft. Hieronder vindt u de vergunningsperiodes. Het vergunningsjaar van de bewonersparkeervergunning voor gehandicapten loopt van 1 december tot en met 30 november.

Betaling nieuwe periode

U kunt de verlenging van de parkeervergunning betalen op 2 manieren:

 1. Per automatische incasso: ongeveer 4 weken voor de verlengdatum incasseert de gemeente het volledige bedrag in 1 keer.
 2. Per factuur: 4 weken voordat de vergunning afloopt ontvangt u een brief met het verzoek het verschuldigde bedrag over te maken. Wanneer de parkeervergunning niet tijdig betaald is, is deze niet meer geldig.

U kunt ook direct in MijnDenHaag betalen. In MijnDenHaag kunt u een incassomachtiging aanvragen. Ook kunt u online betalen.

U logt in met DigiD op MijnDenHaag. Heeft u nog geen DigiD? Vraag dan uw DigiD aan via Begin externe link: www.digid.nl/aanvragen(Externe link), einde externe link..

Heeft u uw parkeervergunning niet binnen de gestelde termijn betaald? Dan is uw vergunning niet meer geldig vanaf de vergunning afloopt. Lees Begin link: hoe u alsnog kunt betalen, einde link. .

Heeft u betaald voor de verlenging van uw bezoekersparkeervergunning? De uren op de bezoekersvergunning worden binnen 3 werkdagen na verwerking van de betaling opgevoerd.

Vergunningperiodes voor bewoners en bezoekers

 • 1 februari tot en met 31 januari: Laakkwartier, Laakhaven, Rustenburg-Oostbroek en Valkenboskwartier.
 • 1 maart tot en met laatste dag februari: Centrum, Centrum-Zuid en Scheveningen/Duindorp.
 • 1 april tot en met 31 maart: Archipel/Zorgvliet, Benoordenhout en Bezuidenhout.
 • 1 juli tot en met 30 juni: Bomenbuurt/Regentessekwartier, Moerwijk Noord en Leyenburg.
 • 1 oktober tot en met 30 september: Geuzen- en Statenkwartier/Duinoord, Heesterbuurt en Noten-Vruchtenbuurt -Bloemenbuurt.
 • 1 november tot en met 31 oktober: De Venen, Leyweg Winkelgebied en Transvaal.

Vergunningperiodes voor bedrijven

 • 1 februari tot en met 31 januari: Laak, Rustenburg-Oostbroek, Valkenboskwartier.
 • 1 maart tot en met laatste dag februari: Binnenstad, Scheveningen/Duindorp.
 • 1 april tot en met 31 maart: Archipelbuurt/Zeeheldenkwartier/Zorgvliet, Benoordenhout, Bezuidenhout, Frederikstraat en omgeving
 • 1 juli tot en met 30 juni: Bomenbuurt/Regentessekwartier en Leyenburg.
 • 1 oktober tot en met 30 september: Geuzen- en Statenkwartier/Duinoord, Noten-Vruchten- Bloemenbuurt.
 • 1 november tot en met 31 oktober: De Venen, Leyweg Winkelgebied, Rivierenbuurt, Stationsbuurt en Haagse Markt en omgeving, Schilderswijk Midden

Nieuwe tarieven

Tarieven voor parkeervergunningen wijzigen meestal op 1 januari. U betaalt het nieuwe tarief op het moment dat de vergunning wordt verlengd, of bij een verhuizing naar een vergunninggebied met een ander tarief.

Contact

Heeft u vragen over uw parkeervergunning? Neem dan contact op met de Begin link: afdeling Parkeren, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070