Zakendoen in het Verenigd Koninkrijk

Bent u een Haagse ondernemer in het midden- en kleinbedrijf (mkb) en wilt u meer weten over zakendoen in het Verenigd Koninkrijk? U kunt gebruikmaken van het netwerk en de kennis van de gemeente en haar partners.

Met ruim 63 miljoen inwoners is het Verenigd Koninkrijk 1 van de grootste consumentenmarkten in Europa. Het staat in de top 5 belangrijkste handelspartners voor Nederland.


Het Verenigd Koninkrijk blijft toch een interessante afzetmarkt voor Haagse ondernemers. Een goede voorbereiding voor het betreden van deze markt is noodzakelijk, zeker met alle veranderingen in wet- en regelgeving door de Brexit.


Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Nieuwe exportregels en producteisen per 1 januari 2021

  • Regels over het krijgen van de juiste certificaten

Wilt u meer weten over Brexit en wat dit voor u als ondernemer betekent? Kijk dan op het Begin externe link: Brexitloket van de Rijksoverheid(Externe link), einde externe link..

Mkb-Deal Internationaal ondernemen voor en door ondernemers

De gemeente biedt een beperkt aantal ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf gedurende 9 maanden persoonlijke ondersteuning als zij zaken willen gaan doen met het Verenigd Koninkrijk. Dit doet zij in samenwerking met Innovation Quarter en The Hague Business Agency. Wilt u meedoen aan het begeleidingstraject? Kijk op

Evenementen en handelsmissies

Zowel de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) als andere organisaties organiseren regelmatig activiteiten rondom het Verenigd Koninkrijk. Bijvoorbeeld handelsmissies. Deze zijn bedoeld voor grote bedrijven, startups, mkb-bedrijven, kennisinstellingen en organisaties (ngo’s) die internationaal willen ondernemen. Bekijk de Begin externe link: evenementen(Externe link), einde externe link..

Meer informatie over zakendoen in het Verenigd Koninkrijk

Contact

Wilt u meer informatie? Of wilt u op de hoogte blijven van VK-ondernemersactiviteiten? Neem contact op met de Trade Officer van de gemeente Den Haag. U kunt deze bereiken via e-mail Begin link: internationaalondernemen@denhaag.nl, einde link. .

Internationaal ondernemen

Internationaal zakendoen biedt Haagse mkb-ondernemers grote kansen. Het vraagt wel een goede voorbereiding. Kennis van belangrijke ontwikkelingen, cultuur en taal is onmisbaar om uw afzetmarkt te vergroten, net als een goed netwerk. De gemeente helpt u daarbij en biedt extra ondersteuning. Zo kunnen Haagse internationale ambities een succes worden.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070