Krijg een vergoeding voor je vervuilende brommer of snorfiets

Je kunt een tegoed van € 400 krijgen voor het omruilen van je brommer of snorfiets op benzine. Met een Ooievaarspas krijg je € 750. Je kunt omruiltegoed aanvragen tot en met 31 maart 2022.

Het tegoed kun je gebruiken voor een (elektrische) fiets, elektrische brommer of snorfiets of voor een openbaar vervoer abonnement.

oude brommer in een werkplaats

Hoe werkt het?

Stap 1: controleer of je aan alle voorwaarden voldoet

Om gebruik te kunnen maken van de regeling gelden deze voorwaarden:

  • Je hebt niet eerder omruiltegoed gekregen.
  • Je brommer of snorfiets stond vóór 1 december 2020 al op jouw naam.
  • Je stond op 1 december 2020 ingeschreven bij de gemeente Den Haag.
  • Je brommer of snorfiets rijdt op benzine.

Stap 2: maak een afspraak met Tensen2Wielers Westland

Je kunt je brommer of snorfiets zelf naar een RDW-erkend demontagebedrijf brengen. Of maak gebruik van de gratis ophaalservice van Tensen2Wielers. Zij komen je brommer of snorfiets dan bij jou thuis ophalen. Je krijgt daarna van hen een demontageverklaring (dat is een sloopbewijs). Lees de voorwaarden op de Begin externe link: website van Tensen2Wielers(Externe link), einde externe link.. Je kunt daar ook direct een afspraak maken.

Stap 3: vraag het tegoed aan

Met de demontageverklaring kun je de vergoeding aanvragen bij de gemeente. Kies eerst waarvoor je het tegoed wilt gebruiken. Dat moet je invullen op het aanvraagformulier. Dit zijn de mogelijkheden:

  • fietstegoed
  • abonnement van HTM
  • ov-abonnement voor heel Nederland

Stap 4: besteed je tegoed

Fietstegoed

Ga met je tegoed naar 1 van de aangesloten leveranciers en zoek een nieuwe of gebruikte elektrische fiets of brommer uit.

Abonnement van HTM

Het abonnement voor het HTM-netwerk vraag je aan bij HTM. Met een tegoed van € 400 kun je 4 maanden gratis reizen. Met een tegoed van € 750 is dat 8 maanden. Lees meer op de pagina Begin externe link: Besteden tegoed omruilregeling bij HTM(Externe link), einde externe link..

Ov-abonnement voor heel Nederland

Het ov-abonnement voor heel Nederland vraag je aan bij het Duurzaam Mobiliteits Collectief. Je kunt daar ook deelscooters, fietsen en auto’s huren. Lees meer op de Begin externe link: website van Dumoco(Externe link), einde externe link..

Waarom omruilen?

  • Den Haag heeft een milieuzone voor brommers en snorfietsen. Met een 2-takt brommer of snorfiets van vóór 1 januari 2011 mag je nergens meer rijden in Den Haag.
  • Vanaf 1 januari 2023 moet je op de snorfiets altijd een helm op (invoering helmplicht).
  • Snorfietsers mogen in de toekomst niet meer op (alle) fietspaden in Den Haag rijden. Ook snorfietsers moeten dan met helm op de weg rijden.

Meer informatie

Lees meer informatie op de pagina Begin link: Omruilregeling voor dieselauto’s, brommers en snorfietsen, einde link. .

Contact

Heb je vragen over deze subsidie? Stuur dan een e-mail naar Begin link: sloopregeling@denhaag.nl, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070