Vrijwilligerswerk doen in Den Haag

In Den Haag zijn 185.000 vrijwilligers actief. Dankzij hen is Den Haag een stad waarin mensen elkaar kennen, aandacht voor elkaar hebben en zorgen voor hun omgeving.

Vrijwilliger worden

Wilt u aan de slag als vrijwilliger? Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten. Eenmalig of regelmatig, alleen of samen met anderen. Er zijn in Den Haag ruim 3000 vrijwilligersorganisaties. Er is dus altijd wel iets wat bij u past. Kijk voor vast of tijdelijk vrijwilligerswerk op de Begin externe link: website van Den Haag Doet(Externe link), einde externe link. .

Vrijwilligers voor uw organisatie

Zoekt u vrijwilligers voor uw organisatie? Op de Begin externe link: website van Den Haag Doet(Externe link), einde externe link. kunt u zelf vacatures plaatsen.

Ondersteuning en advies

Bij de Haagse vrijwilligerscentrale Begin externe link: PEP Den Haag(Externe link), einde externe link. kunt u als organisatie terecht met uw vragen over het werken met vrijwilligers. Bijvoorbeeld met vragen over het zoeken naar vrijwilligers, het op waarde schatten van vrijwilligers, en opleidingen en verzekeringen.

Actieprogramma

In het actieprogramma Goed voor elkaar ( Begin externe link: RIS307795(Externe link), einde externe link. ) staan de plannen van de gemeente voor de verdere versterking van het vrijwilligerswerk in de stad. De belangrijkste doelen voor de komende jaren zijn:

  • Zorgen voor meer waardering voor vrijwilligers
  • Het actief maken van nieuwe vrijwilligers
  • Vraag en aanbod beter op elkaar afstemmen
  • Meer ondersteuning bieden aan vrijwilligersorganisaties

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070