Sociaal ondernemen in Den Haag

De gemeente wil sociaal ondernemen stimuleren. Ze werkt hiervoor samen met ondernemers. Op het gebied van duurzaamheid, en om werk- en opleidingskansen te bieden aan mensen die moeilijk zelf een baan kunnen vinden.

Sociaal ondernemers willen met hun onderneming een bijdrage leveren aan de maatschappij. Zij helpen bijvoorbeeld mensen die moeilijk zelf een baan kunnen vinden aan werk. En ze zetten zich in voor duurzaamheid. Bent u sociaal ondernemer of wilt u dit worden? De gemeente werkt graag met u samen.

Voorbeelden samenwerking met de gemeente

De gemeente werkt op verschillende manieren samen met sociaal ondernemers:

  • De Social Club adviseert over sociaal ondernemerschap. Zij organiseert bijvoorbeeld evenementen op dit gebied om kennis te vergroten. En om te netwerken. Ze hebben ook een helpdesk waar (toekomstige) sociaal ondernemers hun vragen kunnen stellen.
  • Den Haag Werkt is het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente. Den Haag Werkt helpt sociaal ondernemers met onder andere Begin link: social return, einde link. en communicatie. Als ondernemer moet u hiervoor voldoen aan 3 voorwaarden:
    • Uw bedrijf heeft als belangrijkste doel meer mensen aan werk te helpen.
    • Uw bedrijf heeft minimaal 30% mensen in dienst die moeilijk aan een baan kunnen komen.
    • Uw bedrijf haalt minimaal 50% van de inkomsten uit commerciële activiteiten.

Meer informatie

Bent u sociaal ondernemer en heeft u vragen over de samenwerking met de gemeente? Stuur dan een e-mail naar Begin link: sociaalondernemen@denhaag.nl, einde link. .

Heeft u vragen over bijvoorbeeld een bedrijf starten in Den Haag of over geldzaken? Neem dan contact op met de helpdesk sociaal ondernemen. Stuur een e-mail naar Begin link: info@socialclubdenhaag.nl, einde link. . Of bel naar 085 00 45 374 (maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur).

Bekijk de Begin externe link: video Haagse sociaal ondernemers(Externe link), einde externe link. op het YouTube-kanaal van de gemeente.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070