Doe werkervaring op

Werkervaring opdoen kan op veel manieren. Door vrijwilligerswerk te gaan doen bijvoorbeeld. Vrijwilligerswerk kan helpen om sneller betaald werk te vinden. En u laat zien dat u graag wilt werken. Dat is voor een werkgever belangrijk.

Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten. Denk aan helpen op een festival of bij een sportevenement. Of voorlezen aan kinderen of wandelen met iemand. Kijk voor meer informatie over vrijwilligerswerk en de vacaturebank voor vrijwilligerswerk Begin link: www.denhaagdoet.nl, einde link. .

Maatschappelijke Stage

Jaarlijks lopen ruim 6.000 Haagse scholieren 30 uur stage bij een maatschappelijke organisatie. Tijdens de stage maken zij kennis met verschillende kanten van de samenleving. Kijk voor een overzicht van organisaties en werkgevers op de website Begin externe link: www.denhaagdoet.nl(Externe link), einde externe link. .

Leerwerkcheque voor jongeren

Bent u jonger dan 27 jaar en op zoek naar betaald werk of een leerbaan? Heeft u zelf of met school een werkgever gevonden? Gebruik dan de Begin link: Haagse Leerwerkcheque, einde link. .

Vergoeding

Heeft u een bijstandsuitkering en maakt u extra kosten om het vrijwilligerswerk te kunnen doen? Bijvoorbeeld reiskosten of kosten omdat u speciale kleding moet kopen? Dan kunt u hier soms voor een vergoeding krijgen. Bespreek dit met uw consulent van de gemeente.

Ervaring op uw cv zetten

Heeft u bijbaantjes gehad? Dan tellen die mee als werkervaring. Het is dus belangrijk om dit werk ook op uw cv te zetten. Vermeld ook de ervaring die u hebt opgedaan tijdens een stage of met vrijwilligerswerk. Kijk voor meer tips op de Begin externe link: website van werk.nl(Externe link), einde externe link. .

Contact

Heeft u nog vragen? Dan kunt u Begin link: contact opnemen met SZW, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070