Overnachten met tent of camper? Alleen op de camping

Tussen zonsondergang en zonsopgang is wildkamperen in heel Den Haag verboden. U mag dan niet kamperen of slapen op openbare plekken. Bijvoorbeeld op parkeerterreinen, langs de weg, op het strand of in parken en natuurgebieden. Handhavers en boswachters van de gemeente controleren hierop.

Overnacht u toch op een openbare plek? Dan kunt een boete van € 150 krijgen. Op het strand en in beschermde natuurgebieden gelden extra regels.

Slaapverbod op het strand

Elke avond en nacht maakt de gemeente het strand schoon. Grote machines (‘beachcleaners’) filteren het zand op afvalresten en glas. Schoonmakers legen honderden afvalbakken. Om het strand goed en veilig schoon te kunnen maken, mag u niet op het strand slapen. Het verbod geldt tussen 19.00 uur ’s avonds en 10.00 uur ’s ochtends.

Duinen en beschermde natuurgebieden

Kamperen in de duinen en andere beschermde natuurgebieden is altijd verboden. Om de kwetsbare natuur te beschermen, mag u niet buiten de paden komen.

Meer informatie

Wilt u weten waar u een camping in de buurt kunt vinden? Kijk op Begin externe link: www.denhaag.com(Externe link), einde externe link. voor een overzicht van alle campings en slaapplekken in de buurt van Den Haag.

Handhavers en boswachters delen flyers uit aan bezoekers met een camper, caravan of tent. Op de flyer staat dat zij alleen mogen overnachten op een camping.
Handhavers en boswachters delen flyers uit aan bezoekers met een camper, caravan of tent. Op de flyer staat dat zij alleen mogen overnachten op een camping.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070