Sterfietsroute binnenstad-Scheveningen

De gemeente werkt aan vernieuwde fietsroutes om fietsen comfortabeler en veiliger te maken. De fietsroute tussen de binnenstad en Scheveningen Haven is een route waaraan gewerkt wordt.

De nieuwe fietsroutes worden sterfietsroutes genoemd. Dit zijn bestaande fietsroutes die beter gemaakt worden. Op de route zijn bijvoorbeeld onoverzichtelijke plekken om over te steken of er mist een stuk fietspad. De sterfietsroutes zijn logische verbindingen van en naar de binnenstad. Het zijn routes waar u veilig, snel en comfortabel fietst.

De route loopt van centrum naar Scheveningen Haven via:

 • Noordwal
 • De Constant Rebecquestraat
 • Suezkade
 • Conradkade
 • Van Boetzelaerlaan tot aan de Kranenburgweg

Een aantal delen van deze route is al klaar.

  Aanpassingen fietsroute

  Noordwal

  De Noordwal tussen de Torenstraat en Waldeck Pyrmontkade is veranderd in een straat waar u veilig en comfortabel kunt fietsen. Richting het centrum is een fietsstrook, de andere kant op is een fietspad aangebracht. Daartussen rijden auto’s in een richting met een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Ook de brug bij de Westermolens is aangepast en veiliger gemaakt voor fietsers. Langs het water mag niet meer geparkeerd worden. In plaats daarvan is er nu een wandelpad.

  De Constant Rebecquestraat

  De Constant Rebecquestraat is voor de nood- en hulpdiensten geen hoofdroute meer. Omdat veel fietsers gebruik maken van deze straat is er een gemaakt om de straat in te richten als fietsstraat. Auto’s en vrachtwagens zijn toegestaan, maar zijn te gast. In deze straat is de maximumsnelheid 30 kilometer per uur. De werkzaamheden duren tot en met eind maart 2020.

  Suezkade

  De Suezkade is klaar. Hier ligt nu een fietsstraat net als aan de overkant op de Conradkade.

  Conradkade tussen Laan van Meerdervoort en Groot Hertoginnelaan

  De Conradkade tussen de Laan van Meerdervoort en Groot Hertoginnelaan is nu een fietsstraat, net als de Suezkade. Dit deel van de Conradkade is nu eenrichtingsverkeer, auto’s kunnen er vanaf de Laan van Meerdervoort niet meer inrijden.

  Conradkade
  Conradkade

  Conradkade tussen Groot Hertoginnelaan en Kranenburgweg

  Sinds mei 2017 ligt er een fietspad tussen de Groot Hertoginnelaan en Kranenburgweg voor tweerichtingsverkeer. Ook de fietsoversteek op de kruispunten met de Groot Hertoginnelaan en de President Kennedylaan zijn nu veiliger en vriendelijker voor fietsers.

  Meer informatie

  Begin externe link: Raadsvoorstel Vaststelling Voorontwerp sterfietsroute centrum -Scheveningen Haven vv (RIS 289283)(Externe link), einde externe link.

  Contact

  Hoe kunnen we helpen?

  Chat

  Telefoon

  14070