Fietsvlonders: een plank met fietsbeugels

Vooral in woonwijken in en rond het centrum van de stad zijn de stoepen vaak smal. De (portiek)woningen hebben geen schuur of andere plek om de fiets te stallen. De gemeente plaatst daarom fietsvlonders voor meer stallingsruimte. Fietsen kunnen dan netjes geparkeerd worden.

Een fietsvlonder is een plank met daarop 4 fietsbeugels met plek voor 8 fietsen en komt op een parkeerplek. De vlonder is bijna net zo groot als een parkeerplek voor auto’s.

Fietsvlonder aanvragen

Een aantal straten heeft inmiddels een fietsvlonder. In 2021 volgen er meer. Er is veel belangstelling voor de vlonders. U kunt uw belangstelling voor een fietsvlonder doorgeven maar komt wel op een wachtlijst te staan. Voor vragen of om uw belangstelling door te geven, kunt u mailen naar: Begin link: fietsparkeren@denhaag.nl, einde link. .

Fietsvlonder (Impressie: DPI)
Fietsvlonder (Impressie: DPI)

Plaatsing fietsvlonder

Als een straat aan de beurt is voor een fietsvlonder, kiezen bewoners in overleg met de gemeente een geschikte plek in de straat. Een aantal huishoudens moet toestemming geven met een handtekening. Hoeveel huishoudens toestemming moeten geven, hangt af van de situatie in uw straat.

Nog voor de plaatsing krijgen alle bewoners rondom de vlonder een flyer met informatie. Daarna plaatst de leverancier de vlonder op de gekozen parkeerplek. De plaats van de vlonder wordt na 3 maanden omgebouwd tot stoep. Hierop komen 4 vaste fietsbeugels. Tenzij er ernstige bezwaren zijn.

Fietsbeugels (Impressie: DPI)
Fietsbeugels (Impressie: DPI)

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070