Leidinggevende of lokaliteit horeca wijzigen

Heeft u een exploitatievergunning of een alcoholwetvergunning en wilt u een wijziging doorgeven? Dan kunt u hier de vernieuwde vergunningen aanvragen voor het wijzigen van leidinggevende(n) of voor het wijzigen van de indeling van de lokaliteit.

Bij wijziging leidinggevende(n)

  • een kopie van de arbeidsovereenkomst van de nieuwe leidinggevende(n) in loondienst
  • een kopie van een geldig legitimatiebewijs van de nieuwe leidinggevende(n) in loondienst

Bij wijziging indeling lokaliteit

  • een gewijzigde plattegrond

Als gevestigde horecaondernemer kunt u een verandering doorgeven van leidinggevende(n) of van de lokaliteit voor de Alcoholwetvergunning en voor de Exploitatievergunning horeca. Als u voor beide vergunningen een wijziging doorgeeft, betekent dit dat u 2 nieuwe vergunningen krijgt. U moet dan voor beide vergunningen leges betalen.

Vul voor de aanvraag het online formulier in. De nodige bijlagen mailt u naar Begin link: intakevergunningen@denhaag.nl, einde link. . Vermeld als onderwerp het adres van de horeca-inrichting.

Pas wanneer de aanvraag compleet is, stuurt de gemeente u een ontvangstbewijs.

Een wijziging leidinggevende(n) kost € 57,60 per te wijzigen leidingevende.
Een wijziging lokaliteit kost € 57,60 per aanvraag.

Een medewerker van de horecabalie van de gemeente neemt binnen 2 werkdagen na uw aanvraag contact met u op om een afspraak te maken. Uw aanvraag en de bijlagen moeten tijdens de afspraak op volledigheid gecontroleerd en ondertekend worden. Dit is wettelijk verplicht.

De behandeling van uw aanvraag duurt maximaal 13 weken. In de tussentijd mogen de leidinggevenden die op de aanvraag staan vermeld, al als leidinggevende werken in de horeca-inrichting. Er moet dan wel een kopie van de aanvraag en de ontvangstbevestiging in uw horeca-inrichting aanwezig zijn.

Is dit niet wat u zocht? Vul dan de Begin link: Horecawijzer, einde link. in en zie direct wat u nodig heeft.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070