Iris Raasveldt

Personalia

Voornaam
Iris
Achternaam
Raasveldt
Ceremonie mogelijk in de talen
Nederlands, Engels en Frans

Ik ben Iris Raasveldt, getrouwd, moeder van 1 dochter en sinds kort (trotse) oma van een kleinzoon.

Hobby’s? Tuinieren, lezen, theater, museum, te veel om op te noemen, maar zeker ook dat ik sinds 2004 trouwambtenaar ben oftewel ‘buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand’. En het is zeker buitengewoon èn bijzonder om een bijdrage te mogen leveren aan jullie huwelijk.

En hoe die bijdrage eruit ziet? Dat is helemaal aan jullie! In een voorgesprek, liefst bij jullie thuis, maken we kennis met elkaar en kunnen jullie aangeven wat jullie wensen zijn. Aan de hand van jullie verhalen maak ik (indien gewenst) een persoonlijk speechje.

Elk stel brengt samen met hun gezelschap zijn eigen sfeer mee. Een huwelijk is nooit hetzelfde – een gezelschap is nooit hetzelfde: soms groot – soms intiem. Voor mij blijft de uitdaging om de juiste stemming te creëren, soms door te improviseren, kortom de juiste toon te treffen die bij jullie past: stijlvol, serieus, vrolijk, luchtig met een vleugje humor en emotie… of een combinatie van al deze elementen. Dat bepalen jullie, het is immers jullie trouwdag.

Naast trouwambtenaar ben ik werkzaam in het Haags Historisch Museum en in Museum de Gevangenpoort als museumdocent en rondleider. Ook werk ik op Schiphol in de business class lounges van een vrachtvervoerder. Al deze werkzaamheden zijn zeer afwisselend, maar voorop staat dat ik het leuk en belangrijk vind om met mensen (groot en klein) om te gaan en met mensen in contact te komen.

Tot slot: omdat ik in Frankrijk en in Engeland heb gewoond, is het zeker mogelijk om de ceremonie (of een deel daarvan) in het Frans en Engels te laten verlopen. If you like to hear on your wedding day: ‘I hereby declare that…..’ it is possible! Si vous souhaitez entendre le jour de votre mariage: ‘Alors je déclare que…..’ C’est possible!

Het lijkt mij heel leuk om ook jullie huwelijk te mogen sluiten. Maar bovenal wens ik jullie een onvergetelijke huwelijksdag toe! Warme groeten!

Foto’s: Lodewijk Duijvesteijn

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070