Alfons van Benthem

Personalia

Voornaam
Alfons
Achternaam
van Benthem
Ceremonie mogelijk in de talen
Nederlands, Haags, Duits en Engels

Ik ben Alfons van Benthem, gehuwd, vader van 1 zoon en 3 dochters en opa van 7 kleinzonen.

Mijn eerste huwelijk sloot ik op 20 december 1984 en nu ben ik ruim 6.000 huwelijken verder. In mijn (spaarzame) vrije tijd zing ik bij een herenkoor, speel ik af en toe mee bij een toneelvereniging, speel Sinterklaas en voetbal ik bij ADO-Old Stars (een club mannen tussen de 60 en 75 jaar). Dat gaat er soms fanatiek, maar vooral met veel lol aan toe.

Het sluiten van huwelijken is voor mij geen werk, maar een aangename vrijetijdsbesteding. In de loop der jaren heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld die veel mensen aanspreekt: humor, persoonlijke benadering en vooral het publiek betrekken in het verhaal. Ik word nogal eens gevraagd door kinderen van mijn vroegere bruidsparen, omdat ik ‘het huwelijk van pa en ma zo gezellig deed’. En zo krijg ik meer verzoeken van mensen die mijn ontspannen optreden prettig vinden.

Ik streef ernaar de bruidsparen in de avonduren thuis te bezoeken om hun wensen omtrent de ceremonie te bespreken. Ik schrijf alle informatie netjes op en ga dat in een later stadium uitwerken. Zodanig, dat een eventuele vervanger (als ik onverhoopt ziek mocht zijn, want het blijft mensenwerk) ook kan voldoen aan de wensen en de verwachtingen van het bruidspaar. De kost is licht, gewoon over de leuke momentjes die het paar meemaakt (eerste oogcontact, eerste benadering, uitwisselen van contactgegevens, eerste afspraakje, kennismaking met de families, aanzoek, hand vragen, enzovoorts.)

Ik hou niet van ‘Haagse Kak’ en ‘Hooghaarlemmerdijkers’. Dus mensen die mij en anderen geen blik of groet waardig keuren. Die mogen van mij het liefst in een andere gemeente ver buiten Den Haag trouwen. Want Den Haag is de stad van vrede, gerechtigheid en vooral Zon, Zee, Zand en geZelligheid.
Mijn devies is: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!

Ik merk dat een ceremonie geslaagd is aan de volgende reacties: een zoen van de bruid, lachsalvo’s tijdens de ceremonie, ferme handdrukken en flinke schouderkloppen en in bijna alle gevallen een dankbare reactie in de vorm van een mailtje, een kaart, een bos bloemen en soms iets ‘onder de kurk’.
Welke talen spreek ik? Algemeen Beschaafd Nederlands, Haags, Duits en Engels.

Foto’s: Lodewijk Duijvesteijn

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070