Topsport in Den Haag

De afdeling Den Haag Topsport van de gemeente ondersteunt topsportverenigingen, topsportevenementen, topsporters en talenten. Samen met andere partijen werkt zij aan goede topsportvoorzieningen in de stad. Op deze pagina leest u hoe u ondersteuning kunt aanvragen.

Topsportvoorzieningen in Den Haag

De locatie van Den Haag aan het strand en de zee is ideaal voor topsporten zoals beachvolleybal en zeilen. De stad heeft verschillende topsportaccommodaties, zoals:

  • het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag
  • het 50 meter-bad in het Hofbad
  • Sportcampus Zuiderpark, onder meer voor verdedigingssporten en indoor beachvolleybal
  • The Hague Beachstadium
  • het nationaal Zeezeilcentrum
  • het Skateboard Topsportcentrum Street in de Haagse Sport Centrale.

Ondersteuning topsportverenigingen

Den Haag Topsport ondersteunt 3 Nationale Topsport Centra (beachvolleybal, zeilen en skateboarden), 7 Regionale Trainingscentra, trainers en coaches. Op sporttechnisch gebied, met voorzieningen en medische zorg. Zo is het Coachplatform opgericht zodat trainers en coaches makkelijk kennis en ervaring kunnen uitwisselen. Daarnaast geeft de gemeente advies over talentontwikkeling. Meer informatie vindt u op de pagina Begin externe link: Topsportverenigingen(Externe link), einde externe link..

Ondersteuning aanvragen

Verenigingen die de status ‘topsportvereniging’ hebben, kunnen hulp krijgen van de gemeente. Wilt u uw vereniging aanmelden als topsportvereniging? Bekijk dan eerst de Begin externe link: criteria(Externe link), einde externe link. waaraan uw vereniging moet voldoen. Vervolgens kunt u een aanvraag indienen bij Den Haag Topsport van de gemeente. Neem daarvoor contact op met Marije Kramer via e-mail: Begin link: topsport@denhaag.nl, einde link. .

Ondersteuning topsportevenementen

Organisatoren van topsportevenementen kunnen bij Den Haag Topsport terecht voor:

Meer informatie vindt op de pagina Begin externe link: Topsportevenementen(Externe link), einde externe link..

Ondersteuning topsporters en talenten

Den Haag Topsport is onderdeel van het samenwerkingsverband CTO Metropool (Centrum voor Topsport en Onderwijs). Het CTO Metropool begeleidt en helpt talenten en topsporters met een NOC*NSF-status. Zij kunnen bij het CTO Metropool een vergoeding krijgen uit het ondersteuningsfonds. Bijvoorbeeld voor de kosten van trainingsstages of kwalificatietoernooien. U kunt een financiële bijdrage aanvragen via de pagina Begin externe link: Haags topsport ondersteuningsfonds(Externe link), einde externe link..

Topsport en studie

Den Haag Topsport werkt samen met Het Segbroek College, het ROC Mondriaan en de Haagse Hogeschool in het Onderwijsplatform. Dit platform wil de voorzieningen voor topsporters en talenten verbeteren. Door sporten op hoog niveau en studeren makkelijker te maken. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat het voortgezet onderwijs beter aansluit op een vervolgstudie. Topsporters en talenten kunnen hulp krijgen bij het zoeken van woonruimte en kunnen rekenen op medische zorg en studiebegeleiding. Bekijk alle voorzieningen op de Begin externe link: website van CTO Metropool(Externe link), einde externe link..

Contact

Wilt u ondersteuning en begeleiding van Den Haag Topsport? Neem dan contact op via de Begin externe link: website van Den Haag Topsport(Externe link), einde externe link..

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070