Hâck The Hague

De gemeente organiseert sinds 2017 de wedstrijd Hâck The Hague. Daarbij proberen eerlijke hackers (inbrekers) de computersystemen van de gemeente binnen te dringen. Zo controleren zij hoe digitaal veilig Den Haag is.

Hackers in een lange rij achter hun laptops

Tijdens de wedstrijd helpen hackers uit binnen- en buitenland zwakke plekken in systemen te ontdekken, te beoordelen en op te lossen. Dat is belangrijk, want computercriminelen kunnen misbruik maken van die zwakke plekken. Bijvoorbeeld door in te breken in het systeem en gegevens te veranderen of te stelen voor criminele activiteiten.

De gemeente wil met Hâck The Hague haar digitale veiligheid nog beter maken en zorgen dat bewoners, ondernemers en de gemeente meer te weten komen over digitale veiligheid.

Hack The Hague 2023

In 2023 vindt Hâck The Hague voor de 5e keer plaats. Daarom wil de gemeente het programma voor deelnemende hackers nog uitdagender maken. De precieze datum van de wedstrijd wordt nog bekendgemaakt.

Benieuwd naar het programma? Meld u aan voor de nieuwsbrief via Begin link: hackthehague@denhaag.nl, einde link. . Vermeld in uw de e-mail uw voornaam en achternaam.

Of volg het laatste nieuws over Hâck The Hague via social media:

Begin externe link: Facebook.com/hackthehague(Externe link), einde externe link.

Begin externe link: Twitter.com/hackthehague (Externe link), einde externe link.

Begin externe link: YouTube(Externe link), einde externe link.

Begin externe link: LinkedIn(Externe link), einde externe link.

Zwakke plek melden

Ontdekt u zelf een zwakke plek (kwetsbaarheid) op de website of in een IT-systeem van de gemeente? Meld dit dan.

De gemeente bekijkt het probleem en lost dit zo snel mogelijk op. U helpt op uw beurt de gegevens en systemen van de gemeente beter te beschermen. Deze manier van samenwerken heet Coordinated Vulnerability Disclosure (CVD).

Zelf aan de slag met digitale veiligheid

Wilt u de digitale veiligheid van uw eigen organisatie verbeteren? In de e-guide ‘Zó hack je een stad’ staat hoe u dit structureel aanpakt en hoe ethische hackers u hierbij kunnen helpen. Vraag de e-guide aan via Begin link: hackthehague@denhaag.nl, einde link. . De e-guide is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels.

Zie ook

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070