Voorwaarden voor het gebruik van uw parkeervergunning

Deze voorwaarden gaan over het gebruik van een parkeervergunning.

  1. Parkeren in strijd met de voorschriften van de parkeervergunning wordt beschouwd als parkeren zonder parkeervergunning.
  2. De parkeervergunning is geldig in het in de vergunning aangewezen gebied met de bijbehorende Code overeenkomstig bijlage 1 van de Begin externe link: Regeling parkeerregulering en parkeerbelastingen Den Haag 2022(Externe link), einde externe link..
  3. Een op kenteken verleende parkeervergunning is geldig voor het motorvoertuig met dat kenteken. Als sprake is van een nieuw of vervangend voertuig, dan informeert de vergunninghouder het college zelf over het nieuwe kenteken.
  4. Een niet op kenteken verleende parkeervergunning is geldig vanaf het tijdstip waarop de vergunninghouder het kenteken van het geparkeerde motorvoertuig heeft aangemeld en de vergunninghouder een bevestiging van de aanmelding heeft ontvangen. Het aanmelden kan via de mobiele applicatie, de website of de telefoon.
  5. Bij een storing van het digitale aan- en afmeldsysteem van de parkeervergunning of van het netwerk is de parkeerder gehouden op een andere wijze voor een geldig parkeerrecht te zorgen, bijvoorbeeld door betaling bij de parkeerautomaat of via mobiel parkeren.
  6. De vergunninghouder draagt er zelf zorg voor dat de parkeeractie wordt afgemeld.
  7. De parkeervergunning is niet overdraagbaar.
  8. De parkeervergunning geeft geen garantie op een vrije parkeerplaats.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070