Volautomatische autoberging Noordwal-Veenkade

Op de korte zijden van de Noordwal en de Veenkade, aan de kant van de Paleistuin, ligt onder de gracht een volautomatische autoberging (VAB). Deze autoberging is alleen toegankelijk voor abonnementhouders uit de omgeving. Bewoners en ondernemers binnen een straal van 300 meter rondom de gracht krijgen voorrang bij het toewijzen van een parkeerplek in de VAB.

Auto in de volautomatische autoberging Noordwal-Veenkade
Auto in de volautomatische autoberging Noordwal-Veenkade

Aanmelden

Heeft u interesse in een parkeerplek in deze autoberging? Kijk dan op de Begin externe link: website van P1(Externe link), einde externe link. voor meer informatie over de tarieven en een aanmeldformulier.

Verdeling bewoners en ondernemers

In de autoberging is plek voor 79 bewoners en 79 zakelijke parkeerders.
Voor de bewonersparkeerplekken geldt op dit moment een wachtlijst. Via het aanmeldformulier hierboven kunt u zich toch aanmelden. U komt dan onderaan de wachtlijst en ontvangt nader bericht.

De 79 plekken voor ondernemers zijn nog niet allemaal bezet. Aanmelden kan via hetzelfde aanmeldformulier. Zolang de plekken voor ondernemers nog niet bezet zijn, worden deze tijdelijk aangeboden aan bewoners.

Zo werkt de autoberging

De volautomatische autoberging werkt als volgt:

  • U rijdt uw auto naar 1 van de 2 lifthuisjes langs de gracht. Voor het lifthuisje op de Veenkade heeft u een aparte pollerpas nodig.
  • Het parkeersysteem registreert de raamsticker op uw auto en opent automatisch de deuren van het lifthuisje.
  • U rijdt naar binnen, stapt uit en loopt naar buiten.
  • Na het scannen van uw parkeerpasje aan de voorkant van het lifthuisje, wordt de auto in ongeveer 30 seconden automatisch in de autoberging geparkeerd.
  • Als u de auto ophaalt, scant u uw pasje weer bij een van de lifthuisjes. Het maakt niet uit welke.
  • Afhankelijk van waar in de autoberging uw auto staat, heeft u uw auto na het scannen van het pasje binnen 1,5 tot 3 minuten tot uw beschikking.

Parkeervergunning

U mag zowel een parkeervergunning voor parkeren op straat als een abonnement voor een plek in de autoberging hebben. U kunt ook uw parkeervergunning opzeggen en alleen een abonnement voor een plek in de autoberging afsluiten. Bevalt de autoberging u niet, dan kunt u die opzeggen en daarna weer een parkeervergunning voor parkeren op straat aanvragen. U betaalt dan alleen wel opnieuw de kosten voor de aanvraag: € 16,05 in 2023.

Lifthuisje van de autoberging op de Noordwal. (Foto: Peter van Oosterhout)
Lifthuisje van de autoberging op de Noordwal. (Foto: Peter van Oosterhout)

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070