Parkeervergunning voor sportverenigingen aanvragen

Sportverenigingen kunnen met een parkeervergunning voor sportverenigingen hun vrijwilligers laten parkeren in de buurt van de sportvereniging, zonder dat zij ter plekke hoeven te betalen.

De sportvereniging moet zijn aangesloten bij een door het NOC*NSF erkende sportbond. Zie hiervoor Begin externe link: NOC*NSF(Externe link), einde externe link.. De sportvereniging moet met een huur- of koopovereenkomst kunnen aantonen dat de club structureel gebruikmaakt van een sportaccommodatie in een gebied met betaald parkeren in Den Haag.

  • Kopie van uw huur- of koopcontract. Een kopie is niet nodig wanneer de vereniging gebruikmaakt van een gemeentelijke sportaccommodatie in Den Haag of wanneer de accommodatie in eigendom is van de vereniging en het adres gelijk is aan het vestigingsadres bij de Kamer van Koophandel.
  • Het ledenaantal dat is ingeschreven bij de sportbond waarbij uw vereniging is aangesloten.

Met de parkeervergunning voor sportverenigingen heeft u recht op een bepaald aantal parkeeruren per jaar (parkeertegoed).

Sportverenigingen komen in aanmerking voor 1.000 uur per jaar, vermeerderd met 200 uur per 50 leden.

  • Bij 1 tot en met 50 leden: 200 extra uren.
  • Bij 51 tot en met 100 leden: 400 extra uren (totaal).
  • Bij 101 tot en met 150 leden: 600 extra uren (totaal), enzovoorts.
  • Gebruikers van de parkeervergunning moeten bij het parkeren aan- en afmelden. Dit werkt hetzelfde als bij de gewone parkeervergunning voor bezoekers.

Lees meer over Begin link: Bezoek aan- en afmelden voor parkeren via kenteken, einde link. .

€ 100 voor de 1e 1.000 uur en € 50 voor iedere 200 uur daarboven. Kosten gelden per vergunningjaar (september tot en met augustus).

Parkeeruren meenemen

Heeft u aan het eind van het vergunningjaar nog uren over? En heeft u op tijd betaald voor het nieuwe vergunningjaar? Dan neemt u automatisch maximaal 200 overgebleven uren mee naar de volgende periode.

Binnen 8 weken na uw aanvraag ontvangt u bericht van de gemeente.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070