Publieksevenementen belangrijk voor Den Haag

Evenementen zijn voor Den Haag van groot economisch belang. Daarom investeert de gemeente in vernieuwende evenementen met een hoge kwaliteit die passen bij de stad.

Een groot concert in het Zuiderpark, een sportevenement op het strand en een cultureel festival in de binnenstad maken de stad levendig en bieden Hagenaars activiteiten in hun vrije tijd. Daarnaast dragen deze evenementen bij aan de versterking van de economie en de groei van de werkgelegenheid in de stad.

  • Evenementen beïnvloeden het (internationale) imago van de stad.
  • Evenementen bepalen hoe aantrekkelijk Den Haag is om in te wonen en te werken.
  • Evenementen kunnen veel bezoekers van buiten de stad (toeristen) aantrekken.
  • Evenementen zorgen ervoor dat deze bezoekers geld uitgeven bij Haagse bedrijven in de stad

Vanwege deze positieve economische effecten zet het college de komende jaren in op een sterk aanbod: van experimentele en bewezen succesformules tot internationaal aansprekende sportevenementen en grote

Meer informatie over de investeringen en doelstellingen leest u in de Begin externe link: Evenementenvisie (RIS180883, juni 2011)(Externe link), einde externe link. en de Begin externe link: Commissiebrief Grootschalige Evenementen(Externe link), einde externe link. (juli 2015).

Vergunningen en subsidies voor evenementen

Meer over vergunningen, kleine en grote evenementen, de aanvraagprocedures en subsidies leest u in het Begin link: loket evenementen, einde link. en de Begin link: wet- en regelgeving subsidies, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070