Den Haag klimaatbestendig maken

Als inwoner van Den Haag kunt u helpen uw omgeving aan te passen aan het veranderende klimaat. De gemeente neemt ook maatregelen.

Het klimaat verandert. Hierdoor krijgt de stad vaker te maken met problemen door het weer. Bijvoorbeeld door hitte, droogte of veel neerslag. Dit kan schade en overlast veroorzaken. Maar u kunt ook gezondheidsproblemen krijgen.

Wat kunt u doen?

U kunt meehelpen aan een groene omgeving. Dit heeft grote voordelen. Planten nemen bijvoorbeeld water op wanneer het hard regent. Dit maakt de kans op wateroverlast kleiner. En groen in de tuin geeft schaduw en verkoeling in de zomer.

Subsidie mogelijk

Wilt u een dak van minimaal 10 vierkante meter groener maken met planten? Dan kunt u subsidie krijgen van de gemeente. Kijk voor meer informatie op Begin link: subsidie groene daken 2021 aanvragen, einde link. .

Voorbeelden van wat anderen doen

Bewoners en organisaties in de stad doen al veel om de stad groener te maken. Van het maken van geveltuinen tot polderdaken. Bekijk de video’s van een aantal bijzondere projecten (YouTube kanaal van de gemeente):

Wat doet de gemeente?

De gemeente heeft beleid vastgesteld in de Begin externe link: Wegwijzer Den Haag Klimaatbestendig (RIS 308744)(Externe link), einde externe link. . De gemeente neemt natuurlijk ook maatregelen. Zij:

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070