Onrechtmatig wonen of gebruik van een pand melden

Denkt u dat een woning of pand illegaal wordt bewoond, of wordt gebruikt voor activiteiten die daar niet horen? Doe dan een melding van onrechtmatig wonen of gebruik van een pand.

Voorbeelden van onrechtmatig wonen zijn illegale (over)bewoning, huisvesting van arbeidsmigranten of kamerbewoning. Denk bij onrechtmatig gebruik aan een bedrijfspand of schuurtje waarin wordt gewoond. Of bijvoorbeeld een woning die wordt gebruikt als winkel of bedrijf. Of wanneer een woning wordt gebruikt voor vakantieverhuur terwijl dat niet mag.

  • uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. U kunt ook een anonieme melding (zonder contactgegevens) doen
  • adres van het pand
  • beschrijving van de situatie, wanneer mogelijk met foto’s
Vul het formulier volledig in. Zorg voor goed beeldmateriaal (foto’s). Zo kan de gemeente de situatie goed beoordelen.

Illegaal vakantieverhuur kunt u melden via de pagina Begin link: Woonoverlast melden, einde link. .

Na uw melding

  • De gemeente registreert alle meldingen. Zo ziet zij wat er in de stad aan de hand is en waar dat is.
  • De medewerkers van de gemeente kunnen niet alle meldingen controleren of oplossen. Daarom grijpen zij vooral in bij ernstige problemen en gevaarlijke situaties.
  • Voldoet de bewoning of het gebruik van het pand niet aan de regels? Dan kan de gemeente bijvoorbeeld de eigenaar van het pand verplichten om een eind te (laten) maken aan de overtreding, of zelfs een pand sluiten. Als het minder dringend is, controleert de gemeente de melding op een later moment.
  • U ontvangt een bevestiging van uw melding. De gemeente beoordeelt uw melding zo snel mogelijk. Het is niet altijd mogelijk u daarover te informeren. Doet u een melding anoniem (zonder contactgegevens)? Dan wordt u niet geïnformeerd door de gemeente.

Lees meer over de Begin link: werkwijze van de Haagse Pandbrigade, einde link. .

Gratis.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070