Japanse duizendknoop melden

De Japanse duizendknoop is een plant die moeilijk tegen te houden is. Hij groeit snel en drukt andere soorten planten weg. Groeit er een Japanse duizendknoop in uw tuin? Haal deze dan weg. Ziet u een Japanse duizendknoop in de openbare ruimte? Meld dit bij de gemeente.

De wortels van de Japanse duizendknoop kunnen in kleine kieren groeien. Zo beschadigen ze uiteindelijk gebouwen, leidingen en wegen.

Hoe tegenhouden

  1. In uw tuin: zelf weghalen
    Staat de Japanse duizendknoop in uw tuin? Haal deze weg door de plant elke maand uit te graven. Belangrijk is dat u alle wortels weghaalt, omdat ieder wortelstukje kan uitgroeien tot een nieuwe plant. De resten van de plant gooit u weg met het restafval. Lees op de website van Wageningen University & Research Begin externe link: informatie over het weghalen van deze plant(Externe link), einde externe link..
  2. In de openbare ruimte: weghalen door gemeente
    De gemeente haalt de Japanse duizendknoop op verschillende manieren weg. Op verschillende plekken maakt zij de bodem zuurstofloos (bodemreset). Dan sterft de plant af. Of de gemeente graaft de planten uit.

Melden

De gemeente zet alle plaatsen waar de plant groeit op Begin externe link: een digitale kaart(Externe link), einde externe link.. Ziet u de plant op een plek in de openbare ruimte (park of plantsoen van de gemeente)? En staat die plek nog niet op de kaart? Meld deze plek dan bij de gemeente via een e-mail aan Begin link: duizendknoop@denhaag.nl, einde link. .

De Japanse duizendknoop
De Japanse duizendknoop

Meer informatie

Lees hoe u de Japanse duizendknoop kunt herkennen op de website Begin externe link: bestrijdingduizendknoop.nl(Externe link), einde externe link..

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070