Graffiti laten verwijderen van uw pand

Heeft u overlast van graffiti, posters of stickers op uw huis of pand? Meldpunt Graffiti zorgt ervoor dat deze gratis worden verwijderd.

Als u een koopwoning heeft of een pand van een particuliere eigenaar huurt of beheert, kunt u gebruik maken van de diensten van het Meldpunt Graffiti.

Als u een woning van een corporatie huurt, meldt u vervuiling direct aan hen. De corporatie verzorgt namelijk zelf de reiniging van hun panden.

  • Graffiti of posters kunnen alleen worden verwijderd als u daarvoor toestemming geeft. U hoeft dit maar 1 keer te doen. Heeft u al een keer toestemming gegeven? Dan kunt u de vervuiling meteen melden.
  • Als u eigenaar, beheerder of gebruiker bent en in Den Haag woont kunt u het formulier met DigiD invullen. Uw inschrijving wordt dan digitaal verzonden.
  • Nutsbedrijven (bijvoorbeeld Stedin, Ziggo, KPN), openbaar vervoersbedrijven (zoals de HTM en de NS) en rijksoverheidsinstellingen, zijn zelf verantwoordelijk voor het reinigen van hun objecten.
  • Woont u niet in Den Haag of heeft u uw DigiD niet bij de hand? Vul het formulier dan in en print het. Het ondertekende formulier stuurt u naar Begin link: Meldpunt Graffiti, einde link. . Dat kan als bijlage per Begin link: e-mail, einde link. of per post.

Als u toestemming heeft gegeven, kunt u de vervuiling op uw pand melden met het meldingsformulier. De vervuiling wordt dan gratis verwijderd. Meld vervuiling met het meldingsformulier.

Graffiti met racistisch karakter wordt binnen 24 uur verwijderd. Dit soort graffiti kunt u op werkdagen direct bij de gemeente melden via telefoonnummer 14070. In het weekend en op feestdagen belt u hiervoor de politie via 0900 – 88 44.

Professioneel verwijderd

Het schoonmaken wordt altijd gedaan door een professioneel en gekwalificeerd schoonmaakbedrijf. Dat is belangrijk, omdat graffiti- en wildplakverwijdering specialistisch werk is en uw pand niet mag worden beschadigd. Naast schoonmaakspecialist zijn de schoonmakers daarom ook schilder en gevelspecialist.

Aangifte bij de politie

Als de graffiti te lezen is doet het Meldpunt Graffiti, namens u, aangifte bij de politie.

Graffiti, posters en stickers worden in principe binnen 5 werkdagen na melding verwijderd. Hoe snel dit gebeurt hangt af van de weersomstandigheden.

Het Begin link: Meldpunt Graffiti, einde link. van de gemeente coördineert het schoonmaken van de gevels en werkt samen met verschillende organisaties om de stad zoveel mogelijk vrij van graffiti te houden.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070