Geld lenen bij het Pandhuis

Heeft u geld nodig? En bent u 18 jaar of ouder? Dan kunt u geld lenen bij het Pandhuis. U laat dan een sieraad achter bij de balie. Dit heet een onderpand. U kunt sieraden van goud, zilver of diamant achterlaten.

Belenen

 • U komt naar het Pandhuis met uw sieraad en een geldig identiteitsbewijs (een Europees paspoort, een Europese identiteitskaart, een Nederlands rijbewijs of een Nederlandse verblijfsvergunning).
 • De taxateur kijkt hoeveel geld u kunt lenen voor uw onderpand. Vindt u het bedrag dat de taxateur biedt goed? Dan krijgt u een overeenkomst. De beleendatum en de einddatum staan duidelijk op de overeenkomst.
 • U krijgt het geld contant mee of het Pandhuis stort het bedrag op uw rekening.
Kunt u het geleende bedrag en de rente niet voor de einddatum terugbetalen? Kies dan voor verlengen. Zo voorkomt u dat het Pandhuis eigenaar van uw sieraad wordt.
Bij vermoeden van gestolen sieraden maakt het Pandhuis direct melding bij de politie.

Verlengen

U kunt uw overeenkomst verlengen. Dit heet opnieuw belenen. Bijvoorbeeld als u de lening en de rente nog niet kunt terugbetalen. De hoogte van die lening hangt af van de waarde van uw sieraad op dat moment. Verlengen kan op 2 manieren:

 1. Aan de balie van het Pandhuis
  U levert uw oude overeenkomst in en betaalt de openstaande rente. Deze overeenkomst wordt beëindigd. Daarna krijgt u de nieuwe overeenkomst.
 2. Via aangetekende post
  U stuurt uw oude overeenkomst en uw verzoek om uw sieraad opnieuw te belenen naar het Pandhuis. Doe dit minstens 1 maand voor de einddatum. U krijgt daarna een rekening voor de openstaande rente. Hierop staat het bedrag dat u nog moet betalen en voor welke datum u dit moet doen. Als het geld binnen is, wordt uw oude overeenkomst beëindigd. Het Pandhuis stuurt daarna de nieuwe overeenkomst naar u op.

Lossen

 • U komt naar het Pandhuis met uw overeenkomst en een geldig identiteitsbewijs (een Europees paspoort, een Europese identiteitskaart, een Nederlands rijbewijs of een Nederlandse verblijfsvergunning).
 • U betaalt het geleende bedrag met rente uiterlijk op de einddatum terug.
 • Daarna krijgt u uw sieraad weer mee.
U kunt alleen zelf uw sieraad ophalen. Lukt dat niet? Dan kunt u iemand machtigen. Dat kan aan de balie van het Pandhuis. Neem uw eigen identiteitsbewijs mee en dat van de persoon die u wilt machtigen.

U betaalt minimaal 1 maand rente. De rente is 1,33% per maand. Per half jaar is dat ongeveer 8%. Haalt u het sieraad na 2 weken weer op? Dan betaalt u dus 1,33% rente over de 1e hele maand. Na die 1e maand berekent het Pandhuis de rente per dag.

Goudprijs

U krijgt bij het pandhuis een hoog beleenbedrag voor uw gouden, zilveren of diamanten sieraden. Voor uw goud krijgt u 85% van de gemiddelde goudkoers, berekend over de laatste 18 maanden.

 • 14 karaat: € 26 per gram
 • 18 karaat: € 34 per gram
 • 20 karaat: € 38 per gram
 • 22 karaat: € 41 per gram

Geld sparen bij het Pandhuis

Wilt u zeker weten dat u uw lening en de rente op tijd kunt terugbetalen? Spaar dan geld bij het Pandhuis. U krijgt geen rente over dat bedrag. U kunt betalen bij de balie of geld overmaken:

Rekeningnummer: IBAN NL51 BNGH 0285 1403 45
Naam: GKB, afdeling Pandhuis in Den Haag
Omschrijving: vermeld uw relatienummer en het woord ‘sparen’ in de omschrijving

U kunt op 3 manieren contact opnemen met het Pandhuis:

 • Bel telefoonnummer, (070) 752 96 40. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.15 uur.
 • Komt langs. Het adres is Korte Lombardstraat 7. Open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.15 uur.
 • Stuur post naar:
  Pandhuis
  Gemeente Den Haag
  Postbus 12610
  2500 DK Den Haag

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070