Dienstreizen college 2019

Het digitale reisregister vermeldt de buitenlandse dienstreizen van de leden van het college van burgemeester en wethouders. Een dienstreis is een reis die de burgemeester of een wethouder maakt in het kader van zijn/haar functie.

Na afstemming binnen het college wordt de reis in het reisregister geplaatst. Dit reisregister bevat de data, bestemming, doel en het budget waaruit de reis- en verblijfskosten worden betaald.

Dienstreizen college 2019

Wie Wethouder Revis
Waar Cannes (Frankrijk)
Datum 12 t/m 15 maart 2019
Doel Wethouder Revis zal van 12 t/m 14 maart 2019 een bezoek brengen aan de MIPIM in Cannes, Frankrijk. Het betreft een jaarlijkse internationale vastgoedbeurs, waar veel investeerders, beleggers en ontwikkelaars samen komen. Deze private partijen zijn onmisbaar bij het realiseren van het gemeentelijk beleid op het gebied van wonen, economie en werkgelegenheid. De gemeente geeft hier al een aantal jaren acte de présence. Doel van de reis is om de huidige buitenlandse contacten te bestendigen en nieuwe contacten te leggen met de (internationale) vastgoedwereld. De beurs biedt een platform voor ontmoeting tussen internationale vastgoedbeslissers enerzijds en lokale bestuurders en directies anderzijds. Er staan ontmoetingen gepland met geïnteresseerde investeerders, beleggers en ontwikkelaars. Hier kunnen we laten zien welke kansen de woningbouwmarkt hier biedt en wat er mogelijk is aan transformatie van bestaande panden. De beurs maakt duidelijk dat Den Haag één van de economische kerngebieden van Nederland is en, samen met de andere 4 grote steden, een alternatief biedt voor andere Europese hoofdsteden en kerngebieden die populair zijn als investeringslocatie en vestigingsplaats voor bedrijven en instellingen. Vanwege de afstand – circa 1.300 kilometer – zal de reis naar Cannes per vliegtuig plaatsvinden
Vervoermiddel Vliegtuig
Kosten/betaald door € 2.066,=, gemeente Den Haag
Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.
Wie Wethouder Bruines
Waar Milaan (Italië)
Datum 14 t/m 15 maart 2019
Doel Wethouder Bruines zal op 15 maart 2019 een dienstreis maken naar Milaan voor de Milano Digital Week. Op verzoek van de stad Milaan zal de wethouder die dag een keynotespeech geven over het onderwerp ‘Digital Innovation: Participation and Attractiveness of EU Mobile Citizens’. Daarnaast neemt de wethouder deel aan een discussiepanel met Italiaanse wethouders over de digitalisering van steden. Dit biedt Den Haag een mooie kans om zich te profileren als Europese voorloper in de digitale transformatie. Expertise die Den Haag in huis heeft zoals het Living Lab Scheveningen en The Hague Security Delta kan in Europees verband worden gedeeld.
Vervoermiddel Vliegtuig
Kosten/betaald door stad Milaan (vervoerskosten binnen Milaan en maaltijden) en Gemeente Den Haag (reis- en verblijfskosten € 706,04)
Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.
Wie Wethouder Bruines
Waar Washington en New York (VS)
Datum 28 maart t/m 2 april 2019
Doel Wethouder Bruines zal van 28 maart tot en met 2 april Washington, DC en New York bezoeken. Zij zal in Washington, DC deelnemen aan de jaarlijkse ASIL (American Society of International Law) Conference, ’s wereld grootste conferentie op het gebied van International Law. Wethouder Bruines zal spreken tijdens dit congres en aanwezig zijn bij de Haagse receptie. Deze wordt in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Washington georganiseerd. De receptie wordt georganiseerd met het oog op mogelijke acquisitie van NGO’s en de internationale profilering van de stad Den Haag. De wethouder spreekt ook tijdens de Justice Breyer Lecture bij het Brookings Institution. Wethouder Bruines zal in New York tijdens een conferentie van UNICRI over veiligheid en de rol van artificial intelligence, waar zij in het hoofdkantoor van de VN zal spreken. Tijdens het bezoek staat er ook verschillende afspraken op het programma met betrekking tot cyber security en resilience.
Vervoermiddel Vliegtuig en trein
Kosten/betaald door € 6.359,50, gemeente Den Haag
Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.
Wie Wethouder Guernaoui
Waar New York
Datum 29 april t/m 3 mei 2019
Doel zie verslag
Vervoermiddel Vliegtuig
Kosten € 2.664,59
Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.
Wie Wethouder Bruines
Waar Londen
Datum 5 t/m 6 juni 2019
Doel Wethouder Bruines reist op 5 juni 2019 per trein naar Londen voor een bezoek aan de Infosecurity Europe conferentie. Een delegatie van cybersecurity bedrijven onder begeleiding van InnovationQuarter is hier aanwezig met een Holland Paviljoen. Wethouder Bruines opent tijdens het bezoek de UK-NL Infosec Meetup en heeft verschillende afspraken ten behoeve van acquisitie & profilering van Den Haag als vestigingslocatie voor cybersecurity bedrijven; relatiebeheer; en kennisvergaring. Donderdagochtend 6 juni 2019 reist wethouder Bruines per trein terug naar Den Haag.
Vervoermiddel Trein
Kosten € 619,61, gemeente Den Haag
Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.
Wie Wethouder Van Asten
Waar Londen
Datum 4 t/m 6 juni 2019
Doel Wethouder Van Asten heeft als key-note speaker deelgenomen aan de Cycling Summit en het aansluitende debat. Het doel van de reis van 1) het op een positieve manier aandacht geven aan het fiets- en mobiliteitsbeleid van de gemeente Den Haag en 2) kennisuitwisseling op het gebied van fietsbeleid met bestuurders en experts.
Vervoermiddel Vliegtuig
Kosten € 909,=, gemeente Den Haag
Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.
Wie Wethouder De Mos
Waar Lyon
Datum 27 t/m 29 juni 2019
Doel Wethouder De Mos zal van 27 t/m 29 juni 2019 een bezoek brengen aan een aantal organisaties in Lyon. Doel van de bezoeken is om Den Haag als internationale congresstad te behouden en waar mogelijk verder te versterken. De wethouder zal hiervoor een bezoek brengen aan het Lyon Congrescentrum, de Euroexpo en het hoofdkantoor van GL Events. Dit om verder te spreken over onze wederzijdse inspanningen om de Haagse economie in het algemeen en de Haagse congresmarkt in het bijzonder, duurzaam te versterken. De bestedingen van internationale congresgangers die Den Haag aandoen voor internationale conventies, zorgen jaarlijks voor een directe impuls in de Haagse economie van tientallen miljoenen. In de afgelopen vier jaar heeft de gemeente Den Haag veel geïnvesteerd in een versterking van de Haagse congresmarkt, wat heeft geleid tot een groei van meer dan 50% in het aantal internationale congresbezoekers. In dit offensief is GL Events een belangrijke partner gebleken. Het is zaak dat we de positie van Den Haag als internationale congresstad behouden en waar mogelijk verder versterken. Met GL Events gaan we daarom in gesprek over de ontwikkelingen in de wereldwijde congresmarkt en over hoe Den Haag zich moet manifesteren.
Vervoermiddel Vliegtuig
Kosten/betaald door € 592,12, gemeente Den Haag
Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.
Wie Wethouder van Tongeren
Waar Heerlen, Aken, Keulen en Ruhrgebied
Datum 11 en 12 juli 2019
Doel Wethouder van Tongeren gaat samen met de commissie Leefomgeving op 11 en 12 juli op werkexcursie Energietransitie naar Heerlen, Aken, Keulen en het Ruhrgebied. Energietransitie is een stedelijke opgave met een grote impact op de stad. Bij deze energietransitie zijn innovatie, onderzoek en vernieuwing belangrijke thema’s. Essentieel in deze transitie is samenwerking, binnen de stad met bewoners en bedrijven, maar ook buiten onze stadsgrenzen, met andere steden die voor soortgelijke uitdagingen staan. Het doel van deze excursie is dan ook inspiratie opdoen met energietransitievoorbeelden in steden die op verschillende vlakken vergelijkbaar zijn met Den Haag. Tijdens de excursie zal o.a. kennis worden opgedaan over: optimaal gebruik van het potentieel voor lage en middentemperatuuruitwisseling, bodeminterferentiegebieden, duurzame lage temperatuurverwarming, afvalwater als bron, geothermische warmte en de toekomst van burgercoöperaties.
Vervoermiddel Bus
Kosten € 380,49, gemeente Den Haag
Verslag Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.
Wie Wethouder Revis
Waar München
Datum 7 t/m 9 oktober 2019
Doel Wethouder Revis zal van 7 t/m 9 oktober 2019 een bezoek brengen aan de Expo Real in München, Duitsland. Het betreft een jaarlijkse internationale vastgoedbeurs, waar veel investeerders, beleggers en ontwikkelaars samen komen. Deze private partijen zijn onmisbaar bij het realiseren van het gemeentelijk beleid op het gebied van wonen, economie en werkgelegenheid. De gemeente geeft hier al een aantal jaren acte de présence. Doel van de reis is om de huidige buitenlandse contacten te bestendigen en nieuwe contacten te leggen met de (internationale) vastgoedwereld. De beurs biedt een platform voor ontmoeting tussen internationale vastgoedbeslissers enerzijds en lokale bestuurders en directies anderzijds. Er staan ontmoetingen gepland met geïnteresseerde investeerders, beleggers en ontwikkelaars. Hier kunnen we laten zien welke kansen de woningbouwmarkt hier biedt en wat er mogelijk is aan transformatie van bestaande panden. De beurs is een kans om duidelijk te maken dat Den Haag één van de economische kerngebieden van Nederland is en, samen met de andere drie grote steden, een alternatief biedt voor andere Europese hoofdsteden en kerngebieden die populair zijn als investeringslocatie en vestigingsplaats voor bedrijven en instellingen.
Vervoermiddel Vliegtuig
Kosten/betaald door PM
Verslag volgt
Wie Wethouder Bruines
Waar India
Datum 16 t/m 21 november 2019
Doel zie verslag
Vervoermiddel Vliegtuig
Kosten/betaald door € 14.086,-, gemeente Den Haag (gezamenlijke reis- en verblijfskosten van de bestuurder en 2 ambtenaren)
Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070