Burgerservicenummer (BSN) bewijs aanvragen

Een bewijs met Burgerservicenummer (BSN) is een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) waarop ook uw BSN is vermeld.

In dit uittreksel staan:

  • uw naam
  • uw voorna(a)m(en)
  • uw geboortedatum en -plaats
  • uw woonadres
  • uw burgerservicenummer

Dit uittreksel is uitsluitend verkrijgbaar in het Nederlands.

U staat ingeschreven op een adres in Den Haag. Staat u niet ingeschreven? Kijk dan bij Begin link: Uittreksel niet-ingezetene (RNI), einde link. .

  • Vraag het uittreksel digitaal aan via MijnDenHaag. Log in met uw DigiD. Als u ingelogd bent, klikt u op Volgende. Dan kunt u het uittreksel kiezen dat u wilt aanvragen.
  • Heeft u het uittreksel direct nodig? Dan kunt u het ook zonder afspraak aanvragen op Stadhuis Spui of Stadskantoor Leyweg. U krijgt het document meteen mee. U moet wel een geldig legitimatiebewijs meenemen. Ontbreekt op dit legitimatiebewijs uw BSN? Neem dan uw Begin link: BSN, einde link. mee (schrijf het bijvoorbeeld op een papiertje).
  • Vraagt u een uittreksel aan voor iemand anders? Neem dan ook (een kopie van) het identiteitsbewijs van deze persoon mee. U heeft ook een schriftelijke machtiging nodig. Hiervoor kunt u het Formulier voor schriftelijke machtiging BRP gebruiken.
  • Vraagt u een uittreksel aan voor uw kinderen en zijn zij jonger dan 16 jaar? Dan heeft u geen schriftelijke machtiging nodig.

Formulier voor schriftelijke machtiging BRP

(PDF, 0 B)

Een bewijs met vermelding van uw BSN kost € 16,65 (tarief 2023). Bij uw online aanvraag betaalt u deze kosten rechtstreeks via iDEAL.

Op Stadhuis Spui kunt u pinnen en contant betalen. Op stadskantoor Leyweg kunt u alleen pinnen. Het is helaas niet mogelijk om met een creditcard te betalen.

Vraagt u het uittreksel online aan? Binnen 3 werkdagen stuurt de gemeente het uittreksel naar u op. Afhankelijk van de postbezorging op uw adres kan dit langer duren.

Vraagt u het uittreksel aan op Stadhuis Spui of Stadskantoor Leyweg? Dan krijgt u het document direct mee. U moet wel een Begin link: geldig identiteitsbewijs, einde link. meenemen.

Met de app KopieID maakt u met uw mobiele telefoon of tablet een veilige kopie van uw identiteitsbewijs. Lees meer op Begin externe link: rijksoverheid.nl.(Externe link), einde externe link.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070