Waardering en korting voor mantelzorgers

Zorgt u meer dan 8 uur per week voor iemand anders? Dan bent u een mantelzorger. Uw inzet wordt ook door de gemeente erg gewaardeerd. Sinds 2015 kunt u bij de gemeente waardering krijgen voor uw werk als mantelzorger.

Verandering aanvraag waardering

De gemeente Den Haag waardeert het werk van vrijwilligers en mantelzorgers. Jaarlijks kunnen ze als bedankje een cadeaukaart aanvragen. In de afgelopen jaren liep dit via Pluimen. Vanaf 2023 gaat dit veranderen. De gemeente moet de dienst opnieuw aanbesteden (opdracht geven). In de eerste helft van 2023 is het daarom niet mogelijk om een aanvraag te doen.

Vervangende zorg (respijtzorg)

Zorgt u langere tijd voor een ander? Dan is het belangrijk dat u de zorg af en toe even kunt overdragen. Bijvoorbeeld tijdens een vakantie of als u een dag vrij wilt. Dit heet respijtzorg. Professionals en vrijwilligers nemen de zorg tijdelijk van u over.

Lees meer over Begin link: respijtzorg, einde link. .

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Met de Wmo krijgt u hulp als u dat nodig heeft. De gemeente geeft advies welke hulp bij u past. U vraagt dit daarna zelf aan. Geneeskundige hulp zoals zorg of verpleging regelt u op een andere manier.

Lees meer over de Begin link: Wet maatschappelijke ondersteuning, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070