Vernieuwing in de zorg en ondersteuning thuis

De meeste mensen willen in hun eigen huis blijven wonen. Ook als zij extra zorg en ondersteuning nodig hebben. Technische hulpmiddelen kunnen mensen helpen meer zelf te blijven doen en in contact te blijven met hun omgeving. Daarom werkt de gemeente met bewoners, organisaties en bedrijven aan vernieuwing in de zorg.

In Den Haag wonen steeds meer mensen, van jong tot oud, die zorg nodig hebben. De gemeente wil dat iedereen nu en in de toekomst goede zorg krijgt. Zij zoekt met inwoners, organisaties en bedrijven naar slimme en betaalbare oplossingen. Denk aan technische hulpmiddelen die het dagelijkse leven veiliger of makkelijker maken. Voorbeelden van slimme oplossingen zijn al volop te vinden in Den Haag:

  • Met een digitale deurbel of deurspion ziet u wie er aan de deur staat, zonder dat u open hoeft te doen.
  • Via bewegingssensoren kunnen bijvoorbeeld uw familieleden u volgen en alarm slaan als er iets met u gebeurt.
  • Met een sociale robot houdt u overzicht als u aan veel dingen moet denken.
  • Een heupairbag zorgt voor een zachte landing als u valt.

Bekijk meer voorbeelden van slimme hulpmiddelen in de iZi-woning in Escamp via de website Begin externe link: technologievoorthuis.nl(Externe link), einde externe link. .

Techniek op maat

U kunt de iZi-ervaarwoning bezoeken. Hier geven medewerkers rondleidingen en kunt u de technische hulpmiddelen uitproberen. Via het platform Thuis Technologie Verkenner vindt u de technische hulpmiddelen die u nodig heeft. Binnenkort kunt u platform online en in het echt bekijken, in onder andere de iZi-ervaarwoning.

Uitleenservice

U kunt de technische hulpmiddelen ook uitproberen via de Uitleenservice. Deze vindt u bij de zorginstellingen:

Meer informatie

Wilt u meer weten of wil uw organisatie of bedrijf meewerken aan vernieuwing in de zorg? Kijk op de website Begin externe link: technologievoorthuis.nl(Externe link), einde externe link. .

Zorgtechnologie helpt ouderen om langer gezond en zelfstandig te blijven wonen.
Zorgtechnologie helpt ouderen om langer gezond en zelfstandig te blijven wonen.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070