Vervangende zorg (respijtzorg)

Zorgt u langere tijd voor een ander? Dan is het belangrijk dat u de zorg af en toe even kunt overdragen. Bijvoorbeeld tijdens een vakantie of als u een dag vrij wilt. Dit heet respijtzorg. Professionals en vrijwilligers nemen de zorg tijdelijk van u over.

Voorkom dat uw taken als mantelzorger u te veel worden. Naast uw zorgtaken is het ook belangrijk om voldoende tijd aan uw gezinsleden, vrienden, werk en hobby’s te besteden. Tijdens een vrije dag of een vakantie kunt u weer energie opdoen. Dat lukt het beste als u weet dat de zorg in goede handen is.

Hulp die u zelf regelt

Op de website Begin externe link: www.respijtwijzerdenhaag.nl(Externe link), einde externe link. vindt u een overzicht van meer dan 4.000 zorgboerderijen, zorghotels, logeerhuizen en locaties van dagopvang. Lees ook meer over financieringsmogelijkheden, respijtarrangementen en ervaringen van mantelzorgers en zorgvragers met respijtzorg.

Taskforce Mantelzorg voor hulp en informatie

De Taskforce geeft advies, informatie en geeft ondersteuning aan mantelzorgers. In de taskforce zitten professionals van verschillende zorg- en welzijnsorganisaties. Deze mensen kunnen u helpen bij het vinden van ondersteuning, hulpmiddelen of (respijt)zorg.

Kijk voor meer informatie over de Taskforce Mantelzorg op de Begin externe link: website van Woonzorg Haaglanden(Externe link), einde externe link..

Hulp die de gemeente regelt

Logeeropvang

Er zijn logeervoorzieningen bij zorgaanbieders. De persoon waarvoor u zorgt, kan bijvoorbeeld in uw vakantie naar een van deze zorgaanbieders. De logeeropvang is een dienst van de gemeente zodat u als mantelzorger niet overbelast raakt.

Lees meer over Begin link: de logeeropvang, einde link. .

Meer informatie mantelzorg

Bent u mantelzorger in Den Haag? Lees meer over Begin link: hulp voor mantelzorgers, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070