Woningen voor leraren, politieagenten en zorgmedewerkers

De gemeente probeert om leraren, politieagenten en zorgmedewerkers sneller aan een passende huurwoning te helpen. Daarom maakt zij afspraken met partijen in de stad, zoals verhuurders, ontwikkelaars en beleggers. Met deze partijen spreekt de gemeente af dat zij een bepaald deel van hun huurwoningen beschikbaar stellen aan deze doelgroepen.

Leraren, politieagenten en zorgmedewerkers zijn belangrijk voor de stad. Maar ook voor deze groepen is het vaak moeilijk om een betaalbare en passende woning te vinden in Den Haag. De gemeente probeert het werken in Den Haag voor hen aantrekkelijker te maken door hen te helpen bij het vinden van een passende huurwoning. Deze maatregel om te experimenteren met woningen voor maatschappelijke beroepen staat in de Begin externe link: Woonagenda 2020-2030(Externe link), einde externe link..

In de afgelopen jaren zijn in verschillende nieuwbouwcomplexen van particuliere verhuurders woningen beschikbaar gesteld aan deze groepen. De komende jaren gaat de gemeente hiermee door.

Hoe werkt het?

Wie in Den Haag werkt als leraar, politieagent of zorgmedewerker, kan in aanmerking komen voor een huurwoning in de stad. Dit zijn meestal woningen met een huur van ongeveer € 760 tot € 1.050 per maand. Onder actueel aanbod vindt u meer informatie over beschikbare woningen.

De woningen worden niet aangeboden door de gemeente, maar door partijen waar de gemeente mee samenwerkt. U wordt dan ook doorverwezen naar de website van deze partijen.

Voorwaarden

De verhuurders van de aangeboden woningen hebben eigen huurvoorwaarden waaraan u moet voldoen. Bijvoorbeeld een minimaal maandelijks inkomen. De precieze voorwaarden vindt u bij het woningaanbod van de verhuurders. Het toewijzen van de beschikbare woningen is aan de verhurende partij.

Actueel aanbod

Op dit moment wordt de Haagse woontoren Adagio gebouwd. Adagio ligt aan de Wijnhaven, Turfhaven en Schedeldoekshaven in het centrum van Den Haag. De woontoren hoort bij de nieuwbouwontwikkeling (Sonate) in het Spuikwartier. Het Spuikwartier ligt op 500 meter van Den Haag CS. In de buurt stoppen er veel trams en bussen.

De woontoren krijgt 268 appartementen. Het gaat om 2-, 3- en 4-kamerappartementen met oppervlaktes tussen de 55 m² en 155 m². De huurprijzen zijn vanaf € 950. De oplevering van de appartementen is waarschijnlijk in het 3e kwartaal van 2023.

Bent u leraar, politieagent of werkt u in de zorg in Den Haag? Dan werkt u in 1 van de cruciale beroepsgroepen. De verhuurder heeft met de gemeente een afspraak gemaakt dat zij de huurwoningen (onder voorwaarden) met voorrang beschikbaar stellen aan deze beroepsgroepen.

Inschrijven

U kunt zich vanaf 23 januari 2023 inschrijven voor een appartement in Adagio. Gebruik daarvoor de speciale weblink die u van uw werkgever heeft gekregen. Heeft u deze link nog niet gekregen? Vraag er dan om bij uw werkgever.

Voorwaarden

Allereerst moet u voldoen aan de algemene huurvoorwaarden van de verhuurder. Bij uw inschrijving moet u daarnaast documenten inleveren die laten zien dat u een cruciaal beroep heeft. Nadat u de getekende huurovereenkomst hebt gekregen, vraagt u (als dat nodig is) een Begin link: huisvestingsvergunning, einde link. aan bij de gemeente.

Vragen

Heeft u vragen over het nieuwbouwproject Adagio? Kijk dan op de Begin externe link: website van Adagio(Externe link), einde externe link.. Ook als u geen cruciaal beroep heeft, kunt u zich via die website inschrijven voor een appartement in Adagio.

Zie ook

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070