Acties en subsidies duurzaam wonen

Om duurzaam wonen toegankelijker te maken biedt Hou van je Huis verschillende acties aan. Daarnaast is er een aantal subsidies vanuit de gemeente. Zo worden duurzame oplossingen, zoals isolatie en groene daken, een stuk betaalbaarder.

Met de subsidie voor isolatie wordt een warm huis een stuk voordeliger
Met de subsidie voor isolatie wordt een warm huis een stuk voordeliger

Subsidie voor isolatie

Voor dak- en vloerisolatie is subsidie beschikbaar. Lees hier meer over op de pagina Begin link: Subsidie dak- en vloerisolatie aanvragen, einde link. .

Subsidie voor groene daken

Een groen dak biedt goede isolatie voor een woning. Het houdt de woning in de winter warm en in de zomer koel. Daarnaast wordt regenwater opgenomen door de planten. Hierdoor wordt het riool minder belast. Voor groene daken is subsidie beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de pagina Begin link: Subsidie groene daken aanvragen, einde link. .

Er is subsidie voor groene daken beschikbaar
Er is subsidie voor groene daken beschikbaar

Vergunningvrij zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen zijn vergunningvrij als ze voldoen aan de voorwaarden van artikel 2 van het Begin externe link: Besluit omgevingsrecht (Bor)(Externe link), einde externe link.. Behalve als er sprake is van een monument of een beschermd stadsgezicht. Bij beschermd stadsgezicht zijn zonnepanelen op het achterdakvlak Begin externe link: onder voorwaarden vergunningvrij toegestaan(Externe link), einde externe link..

Direct bespaaractie

Kleine energiebesparende maatregelen in huis hebben vaak al veel effect op het verlagen van uw energierekening. De maatregelen zijn een eerste stap in het verduurzamen van uw woning. U kunt nu gratis energiebesparende maatregelen thuis laten installeren. Meld u aan voor de Begin externe link: Direct bespaaractie(Externe link), einde externe link..

Gratis energiescan voor huiseigenaren

U kunt op verschillende manieren thuis energie besparen. Dit zorgt voor een lagere energierekening en is goed voor het klimaat. Vraag nu een gratis energiescan aan en krijg inzicht op welke manieren u energie kunt besparen én uw woonplezier kunt vergroten. Als u de energiescan aanvraagt, bekijkt een gespecialiseerd bedrijf uw huis en stelt daarna een rapport op met daarin de resultaten en maatregelen die u kunt nemen. Begin externe link: Meld u aan voor de energiescan(Externe link), einde externe link..

Duurzaamheidsfonds VvE’s

Is uw VvE kleiner dan 8 appartementen? Moet er noodzakelijk onderhoud uitgevoerd worden? Wilt u ook nog het comfort van uw appartementen verbeteren en energie besparen? Dan kunt u gebruikmaken van het Begin link: Duurzaamheidsfonds VvE’s, einde link. .

Subsidie MDOP voor VvE’s

Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen een subsidie aanvragen voor een meerjaren duurzaam onderhoudsplan (MDOP). Deze subsidie is alleen voor VvE’s met minder dan 10 appartementen. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de pagina Begin link: Subsidie meerjaren duurzaam onderhoudsplan voor kleine VvE’s aanvragen, einde link. .

Maatwerk energiescan voor grote VvE’s

Dit gratis maatwerk advies is speciaal voor VvE’s met meer dan 10 appartementen. Met het advies stelt de VvE-balie samen met u en de VvE een stappenplan op om uw pand te verduurzamen. U krijgt advies over de stappen die u kunt nemen en over de daarbijhorende producten zoals een energiescan, installatieadvies of een dakscan voor zonnepanelen. Daarnaast ondersteunt de VvE-balie u bij het proces om te komen tot besluitvorming over de uit te voeren werkzaamheden en investering met uw mede-eigenaren. Vraag een gratis advies aan via het Begin link: contactformulier, einde link. .

Korting op bouwleges

Wanneer u uw woning grondig duurzaam verbouwt, dan kunt u in aanmerking komen voor een korting op de bouwleges. Leges zijn kosten die u voor een omgevingsvergunning moet betalen. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de pagina Begin link: Korting op bouwleges krijgen, einde link. .

Zie ook

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070