Hulp aan kinderen affaire kinderopvangtoeslag Belastingdienst

Zijn jouw ouders erkend gedupeerde van de kinderopvangtoeslagaffaire? En heb je zelf (ook) problemen? Zoals geldzorgen, problemen met gezondheid, opleiding, werk of gezin? Neem dan contact op met de gemeente. Voor persoonlijke hulp en advies.

De gemeente helpt al veel gezinnen om oplossingen te vinden voor problemen die ontstaan zijn door de affaire kinderopvangtoeslag. Nu wil en kan de gemeente dat ook doen voor alle kinderen van erkend gedupeerde ouders. Dat aanbod geldt dus ook als je ouder bent dan 18 en al zelfstandig woont.

Voor gedupeerde kinderen vanaf 16 jaar

De hulp is bedoeld voor iedereen die vanaf 16 jaar recht heeft op de Begin externe link: kindregeling(externe link)(Externe link), einde externe link. van de Belastingdienst en (meer) hulp nodig heeft.

  • Ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je direct hulp aanvragen bij de gemeente.
  • Ben je 16 of 17 jaar? Dan krijg je in principe hulp via je ouder(s), voogd of verzorger(s). Maar als het nodig is, kan en mag je ook zelfstandig hulp aanvragen.

Persoonlijke hulp en advies

De gemeente helpt op maat. Een consulent kijkt eerst samen met jou naar je persoonlijke situatie en welke problemen je hebt. En gaat daarna snel over tot actie.

Hulp nodig? Meld je aan

Heb jij recht op de kindregeling en heb je hulp nodig? Meld je dan aan voor een 1e gesprek. Een persoonlijk consulent neemt dan binnen 1 week contact met je op om een afspraak te maken.

Je kunt je op verschillende manieren aanmelden:

Over je privacy

De Belastingdienst kan je gegevens niet zomaar aan de gemeente doorgeven. Dat komt door de privacywet. Daarom vraagt de gemeente volwassen kinderen om bij problemen zelf contact op te nemen.

Als je je meldt, slaat de gemeente je gegevens op in haar systemen. De gemeente gebruikt deze gegevens dan alleen om de hulp te bieden die jij nodig hebt.

Ben je niet tevreden?

Ben je ontevreden over hoe de gemeente je helpt of behandelt? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeentelijke ombudsman. Ga naar Begin externe link: ombudsman.denhaag.nl(Externe link), einde externe link.. Daar vind je ook meer informatie over hoe de ombudsman werkt.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070