Hulp aan ouders affaire kinderopvangtoeslag Belastingdienst

Bent u door de kinderopvangtoeslagaffaire in de problemen gekomen? Zoals schulden of problemen met uw gezondheid, werk, woning of gezin? Neem dan contact op met de gemeente. Voor persoonlijke hulp en advies.

Bent u kind van erkend gedupeerde ouder en heeft u daardoor problemen?Begin link: Lees wat de gemeente voor u kan doen, einde link. .

De Belastingdienst werkt eraan om de kinderopvangtoeslag aan gedupeerde ouders te vergoeden. De gemeente kan dat proces niet versnellen of veranderen. De gemeente kan en wil ouders wel helpen bij de problemen die zijn ontstaan. Daarom is de gemeente gestart om gedupeerde ouders actief te benaderen en hulp aan te bieden.

Krijgt u al hulp van de gemeente? Meld u dan toch aan. Er staat nu een speciaal team van persoonlijke consulenten klaar om voor u aan de slag te gaan. En om samen met u blijvende oplossingen te vinden.

Persoonlijke hulp en advies

De gemeente helpt op maat. Een consulent kijkt eerst samen met u naar uw persoonlijke situatie en welke problemen u heeft. Dan maakt u samen een plan van aanpak.

In dat plan staat bijvoorbeeld dat u hulp krijgt met:

  • schulden oplossen
  • uitkering of regeling aanvragen
  • oplossingen zoeken op het gebied van gezondheid en gezin
  • inschakelen van andere hulpverlening, als dat nodig is

Vergoeding dringende kosten

De consulent kan soms ook helpen om dringende kosten te vergoeden. Het gaat dan om kosten die uw kans op herstel verbeteren. Wat dat is, dat verschilt per persoon en per situatie. Daarom kunt u uw vergoeding niet vergelijken met die van een andere ouder. Dit noemen wij maatwerk.

De gemeente krijgt daarbij regelmatig de vraag om een SPUK-aanvraag te doen. Dat kan helaas niet. De SPUK-regeling bestaat wel, maar heeft niets te maken met vergoedingen voor gedupeerde ouders. Het gaat om een afspraak tussen het ministerie en gemeente over het verrekenen van allerlei kosten.

Hulp nodig? Meld u aan

Bent u een gedupeerde ouder en heeft u hulp nodig? Wacht dan niet op een bericht van de gemeente, maar meld u direct aan voor een 1e gesprek. Een persoonlijk consulent neemt dan binnen 1 week contact met u op om een afspraak te maken.

U kunt zich op verschillende manieren aanmelden:

Over uw privacy

De Belastingdienst heeft de gemeente alleen de burgerservicenummers (BSN) van gedupeerde ouders gegeven. En dat onder strenge voorwaarden. Zo wordt uw privacy zo goed mogelijk beschermd.

De gemeente heeft deze BSN’s gebruikt om een brief te kunnen sturen. Daarvoor heeft de gemeente de naam- en adresgegevens opgezocht in haar systemen. De gemeente gebruikt de gegevens niet voor andere doelen.

Als u niet tevreden bent

Bent u ontevreden bent over de manier waarop de gemeente u helpt of behandelt? Dan kunt u altijd contact opnemen met de gemeentelijke ombudsman. Ga naar Begin externe link: ombudsman.denhaag.nl(Externe link), einde externe link.. Daar vindt u ook meer informatie over de werkwijze van de ombudsman.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070