Financiële hulp voor ondernemers (Bbz)

Blijft de omzet van uw bedrijf achter? Dan kunt u misschien financiële hulp van de gemeente krijgen. Zoals een Bbz-uitkering of een Bbz-bedrijfskrediet.

Wat is het

Bbz staat voor Besluit bijstandsverlening zelfstandigen 2004. Een Bbz-uitkering is een aanvulling op uw inkomen tot Begin link: bijstandsniveau, einde link. .

De hoogte van de uitkering hangt af van uw inkomen. Maar ook van uw persoonlijke situatie. Zo telt het inkomen van uw eventuele partner mee en kijkt de gemeente ook naar uw woonlasten.

Let op, een Bbz-uitkering:

  • is altijd tijdelijk. Hoelang u de uitkering krijgt, hangt af van uw situatie.

  • kent ook vakantietoeslag. Vanaf 1 juni 2022 wordt deze vakantietoeslag maandelijks uitbetaald.
  • is een lening zonder rente, die u later misschien (voor een deel) moet terugbetalen.

Heeft u geld nodig om uw bedrijf weer gezond te maken? Dan kunt u misschien een Bbz-bedrijfskrediet aanvragen. Dat is een rentedragende lening. Bedoeld om een goede doorstart te kunnen maken of om schulden af te betalen.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een bedrijfskrediet. Lees meer op de pagina Begin link: Bedrijfskrediet, einde link. .

Ondernemerswijzer invullen

Wilt u direct weten of u een Bbz-uitkering kunt aanvragen? Vul dan de Ondernemerswijzer in.

Voor wie

In de volgende situaties kunt u een aanvraag doen voor bijstand voor zelfstandigen:

Goed om te weten

Komt u in alle informatie over de Bbz begrippen tegen die nieuw voor u zijn? Kijk dan in de Begin link: Bbz-begrippenlijst, einde link. .

Contact

Heeft u andere hulp nodig? De gemeente helpt u graag naar een geschikte oplossing. Bel met de Klantenservice SZW op (070) 752 63 00. U kunt bellen van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070