Stadsboerderij ’t Waaygat (Scheveningen)

Stadsboerderij ’t Waaygat bestaat sinds 1978. De boerderij staat op een bijzondere plek in Scheveningen. Want vroeger lag aan de Havenkade een kanaal. Nu liggen hier een stadsboerderij, een school en kindertuinen.

Adres en contact

Havenkade 75
2586 TW Den Haag
Telefoon: (070) 354 65 42

Openingstijden

Alle stadsboerderijen zijn open van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over openingstijden tijdens de feestdagen vindt u op Begin link: Stadsboerderijen in Den Haag, einde link. .

’t Waaygat

Op ’t Waaygat is veel te doen. Voor de kleinsten staat op het terrein een speeltuin. En er is een speciale knuffelhoek om kleine dieren te knuffelen. De cavia’s mogen op dinsdag, donderdag en vrijdag in een mandje op schoot van 11.00 tot 12.00 uur.

Op woensdag, zaterdag en zondag mogen de cavia’s op schoot van 14.30 tot 15.30 uur. Met een speciaal zacht borsteltje mogen de cavia’s worden geborsteld. De stadsboerderij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Meehelpen?

Kinderen mogen altijd helpen als de boerderij open is. Bijvoorbeeld met het borstelen van de dieren of met het voeren. Het voeren gebeurt meestal rond 15.30 uur.

Activiteiten

In de boerderij hangt steeds wisselende informatie over allerlei onderwerpen over dier en milieu. Ook zijn er het hele jaar door activiteiten die te maken hebben met leefbaarheid, natuur en milieu. Bijvoorbeeld voer maken voor de vogels.

Project ‘Vooruit met de geit’

Voor het project ‘Vooruit met de geit’ wordt er 6 keer per jaar een schoonmaakrondje met een geit door de wijk gelopen. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen meehelpen het zwerfafval in de wijk op te ruimen.

Onderwijs

’t Waaygat biedt lesmogelijkheden. Lees hierover meer in het Jaarprogramma.

Omgeving

Naast ’t Waaygat ligt een schooltuinencomplex, met daarnaast een skatebaan.

Stadsboerderij 't Waaygat
Stadsboerderij ’t Waaygat

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070