Stadsboerderij Schildershoeve (Centrum)

Stadsboerderij Schildershoeve ligt midden in de Haagse Schilderswijk. Op de stadsboerderij kan iedereen zien wat er dagelijks op een boerderij gebeurt. Naast een leerzame omgeving, is het ook een ontmoetingsplek voor jong en oud. De Schildershoeve werd geopend in juli 1984.

Adres en contact

Teniersplantsoen 83
2526 MS Den Haag
Telefoon: (070) 389 03 67

Openingstijden

Alle stadsboerderijen zijn open van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over openingstijden tijdens de feestdagen vindt u op Begin link: Stadsboerderijen in Den Haag, einde link. .

Stadsboerderij Schildershoeve

Wat is er te doen?

Tijdens een bezoek aan de Schildershoeve zijn er verschillende dingen te doen:

  • De dieren borstelen in de weide.
  • Harken en poep scheppen.
  • Kinderboeken (voor)lezen uit de Boekenwurm, een boekenkast van de boerderij.
  • Konijnen en cavia’s aaien in de knuffelhoek. De knuffelhoek is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 11.30 uur en van 14.30 tot 15.30 uur.
  • Helpen bij het voeren van de dieren om 15.30 uur.

Stadsboerderij rookvrij

Stadsboerderij Schildershoeve is een rookvrije plek. Het is belangrijk voor kinderen om gezond en veilig te kunnen spelen.

Activiteiten

Regelmatig zijn er activiteiten te doen op de stadsboerderij Schildershoeve.

Opgeruimd St(r)aat Netjes

Elke maand gaat op woensdag een groep kinderen (van 6 tot en met 12 jaar) tussen 14.00 uur en 15.00 uur met bok Sten op pad om afval op te ruimen in de wijk.

Tijdens het schoonmaakrondje houden de kinderen op een kaartje bij waar ze welk afval vinden. Deze informatie komt in een overzicht op de stadsboerderij te hangen en is te vinden via de twitter van de stadsboerderijen. Zo kan iedereen de activiteiten volgen en bekijken of na een tijdje het zwerfafval in de wijk minder is geworden.

Onderwijs

De stadsboerderij heeft een educatieve functie: er worden regelmatig lessen gegeven aan bijna alle groepen van het basisonderwijs. Ook is er de mogelijkheid voor scholen om konijnen, cavia’s of kippen te lenen voor in de klas. Lees hier meer over in het Jaarprogramma.

Wecycle

Heeft u kleine elektrische apparaten die het niet meer doen? Lever ze dan in op de stadsboerderij! Vaak kunnen onderdelen van deze apparaten hergebruikt worden. Ook lege batterijen kunnen op de stadsboerderijen ingeleverd worden.

De stadsboerderijen zijn ook inzamelpunt voor gebruikt frituurvet. De gebruikte vetten kunnen in de originele fles of andere plastic fles/pot worden gegoten en in de speciale ‘vetcontainers’ op de Haagse stadsboerderijlocaties worden verzameld. Nog te vaak wordt gebruikt vet door het riool gespoeld met als gevolg verstoppingen en vervuiling. Daarnaast wordt er van gebruikt vet biobrandstof gemaakt.

Bereikbaarheid

Stadsboerderij Schildershoeve is te bereiken:

  • met tram 3 en 4 vanaf halte MCH Westeinde
  • met tram 6 vanaf halte Om en Bij
  • met bus 25 vanaf halte Vaillantplein

Iedereen is welkom

De gemeente wil ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van de stadsboerderijen. Daarom worden ze bijvoorbeeld toegankelijk gemaakt voor mensen met een visuele beperking en voor mensen die een rolstoel of scootmobiel gebruiken. Kijk voor meer informatie over de toegankelijkheid van deze stadsboerderij op Begin externe link: app.ongehinderd.nl(Externe link), einde externe link..

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070