Stadsboerderij Landzigt (Leidschenveen- Ypenburg)

De historische uitstraling maakt deze stadsboerderij bijzonder. Voor de kinderen is er een educatieve boerenlandschapstuin. Hier kunnen ze ‘avontuurlijk spelen’. Bijvoorbeeld hutten bouwen met wilgentakken of zandtaarten maken in de zandbak. De boerderij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

U bent welkom bij stadsboerderij Landzigt
U bent welkom bij stadsboerderij Landzigt

Adres en contact

Aristoteleslaan 143
2493 ZN Den Haag
Telefoon: (070) 444 75 95

Openingstijden

Alle stadsboerderijen zijn open van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over openingstijden tijdens de feestdagen vindt u op Begin link: Stadsboerderijen in Den Haag, einde link. .

Bereikbaarheid

Station Leidschenveen is op loopafstand. Waar onder andere Randstadrail 3 en 4 stoppen. Ook tram 19 stopt bij halte Leidschenveen Centrum.

Duurzame boerderij

De oorspronkelijke boerderij is gebouwd in 1853 en stond aan de Veenweg. De Stadsboerderij is bijna helemaal in de originele staat teruggebracht. De boerderij voldoet wel aan de moderne eisen en wensen. Op Landzigt wordt duurzame energie gebruikt. Dat is kostenbesparend en het is beter voor het milieu. Een windturbine en zonnepanelen zorgen voor groene stroom.

Wat is er te doen?

Tijdens een bezoek aan stadsboerderij Landzigt zijn er verschillende dingen te doen:

  • De dieren borstelen in de weide.
  • Harken en poep scheppen.
  • Kinderboeken (voor)lezen uit het Kinderzwerfboek-station (een oude telefooncel met kinderboeken).
  • Spelen in de natuurlijke speeltuin, met onder andere een zandbak, schommel en blotevoetenpad.
  • Konijnen en cavia’s aaien tijdens hét knuffeluurtje. De cavia’s mogen op schoot van 14.30 tot 15.30 uur. Met een speciaal zacht borsteltje mogen kinderen de diertjes borstelen.
  • Helpen bij het voeren en verzorgen van de dieren om 15.30 uur.
U kunt bij de stadsboerderij verse groente van het land kopen
U kunt bij de stadsboerderij verse groente van het land kopen

Verkoop boerderijproducten

Op Landzigt wordt een aantal producten van de imker en diverse seizoensgebonden groente en fruit verkocht. Deze zijn gekweekt op de (school)tuin van de stadsboerderij. Als u geluk heeft, hebben de kippen zelfs een vers eitje voor u gelegd. Voor meer informatie over de verkoop kunt u bij de beheerders terecht.

Wecycle en kleding

Heeft u kleine elektrische apparaten die het niet meer doen? Lever ze dan in op de Stadsboerderijen. Vaak kunnen onderdelen van deze apparaten hergebruikt worden. Ook lege batterijen en textiel zoals kleding en lakens kunnen op de Stadsboerderijen ingeleverd worden.

Vet: recycle het!

De Stadsboerderijen zijn inzamelpunt voor oud of gebruikt frituurvet. U kunt uw gebruikte vet in de originele fles, of in een andere plastic fles of pot, gieten. Het vet kan daarna in de speciale ‘vetcontainers’ op de Haagse Stadsboerderijen worden verzameld. Nog te vaak wordt gebruikt vet door het riool gespoeld. Dit zorgt voor verstoppingen en vervuiling. Daarnaast wordt er van gebruikt vet biobrandstof gemaakt. Zolang de voorraad strekt kunt u een speciale vettrechter ophalen.

Onderwijs

Landzigt biedt lesmogelijkheden. Lees hier meer over in het Jaarprogramma.

Daarnaast is de Stadsboerderij een erkend Aeguor bedrijf. Er zijn ieder jaar stageplekken voor studenten van niveau 3 en 4 van de opleiding dierverzorging. Wilt u meer informatie of een sollicitatie versturen? Stuur dan een e-mail naar Begin link: stadsboerderijen@denhaag.nl, einde link. .

Activiteiten

In de boerderij hangt steeds wisselende informatie over allerlei onderwerpen die te maken hebben met dier en milieu. Het hele jaar door zijn er activiteiten. Houd de Begin externe link: Facebookpagina(Externe link), einde externe link. en het Begin externe link: Twitterkanaal(Externe link), einde externe link. van de stadsboerderijen in de gaten.

De Smulhoeve

Naast de boerderij ligt een woon- en werklocatie met een dagactiviteitencentrum voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Onder begeleiding van Ipse de Bruggen runnen zij een horecagelegenheid ‘De Smulhoeve’. Ook zijn er een aantal deelnemers doordeweeks werkzaam op de boerderij.

Kijk voor meer informatie op de website van Begin externe link: De Smulhoeve(Externe link), einde externe link..

Kom gezellig wat eten of drinken bij De Smulhoeve
Kom gezellig wat eten of drinken bij De Smulhoeve

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070