Stadsboerderij de Reigershof (Haagse Hout)

Stadsboerderij de Reigershof is gebouwd in 1976. De boerderij is vernoemd naar het omliggende groengebied Reigersbergen.

Adres en contact

Reigersbergenweg 280
2592 EZ Den Haag
Telefoon: (070) 382 57 12

Openingstijden

Alle stadsboerderijen zijn open van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over openingstijden tijdens de feestdagen vindt u op Begin link: Stadsboerderijen in Den Haag, einde link. .

De Reigershof

Tussen het groen, vlakbij de brandweer aan de Finnenburg, en de Schipholboog in ligt stadsboerderij de Reigershof. Op het terrein zijn ook een Milieu Educatief Centrum, schooltuinen, naschoolse opvang en scouting te vinden. Sinds 2014 is er een natuurspeeltuin.

Op stadsboerderij de Reigershof wonen koeien, geiten, schapen, konijnen, kippen, cavia’s, eenden en een poes. De dieren mogen gevoerd worden met groente en fruit (geen brood). Voer voor de dieren is bij de stadsboerderij te koop, net als honing, eieren en verse geitenmelk (afhankelijk van het seizoen). De boerderij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Stadsboerderij de Reigershof
Stadsboerderij de Reigershof

Knuffelhoek

Op stadsboerderij de Reigershof is een knuffelhoek. In deze ruimte kunnen kinderen kleine dieren aaien en knuffelen. De knuffelhoek is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 14.30 tot 15.30 uur. Op zaterdag en zondag is de knuffelhoek geopend van 10.00 tot 11.00 uur.

Meehelpen?

Kinderen mogen meehelpen met het verzorgen van de dieren op de stadsboerderij. Op de boerderij zijn kleine kruiwagens en gereedschap om te helpen met poepscheppen in de wei. Ook kunnen kinderen de dieren borstelen en aaien. Ze mogen bij de konijnen in het hok. De cavia’s mogen op vaste tijden in een mandje op schoot. Rond 15.30 uur worden de dieren gevoerd. Helpen? Vraag het aan de beheerder.

Gereedschap voor de vrijwilligers

Activiteiten

Op de stadsboerderij is een speurtocht die kinderen kunnen maken. Daarnaast zijn er regelmatig activiteiten op stadsboerderij de Reigershof. Het jaarlijkse schaapscheerfeest bijvoorbeeld.

In de stal op het erf, staat een minibieb, vol met zwerfboeken die u mee mag nemen en weer kunt achterlaten in een andere minibieb. Kijk ook op Begin externe link: Kinderzwerfboek.nl(Externe link), einde externe link..

Onderwijs

Bij de ingang staat het Milieu Educatie Centrum (MEC) Reigershof. In het leslokaal krijgen de basisschoolgroepen 1 tot en met 7 natuur- en milieulessen. Kijk hiervoor in het Jaarprogramma.

Vanuit het MEC worden leskisten en andere materiaal uitgeleend aan de scholen in de regio Haagse Hout, Scheveningen, Leidschenveen en Ypenburg. Deze leskisten gaan over onderwerpen die met natuur en milieu te maken hebben.

De schooltuin naast de boerderij wordt gebruikt bij de tuinbouwlessen voor de basisschoolgroepen 7 en voor tuinieren tijdens de Verlengde Schooldag.

Natuurspeelplaats de Reigershof

Op het terrein van Stadsboerderij Reigershof is een natuur-educatieve speeltuin. De natuurspeelplaats bestaat uit 3 onderdelen, is geschikt voor alle leeftijden en heeft een eigen speelplek.

Op het 1e gedeelte (bij de stadsboerderij Reigershof) staat een waterpomp, een grote wilgenhut en er zijn banken gemaakt van boomstammen. Aan de overkant van het pad ligt een groen paradijs met stappalen, bruggetjes en zwaaiende wilgentenen en riet. Bij het speelhuis kunnen kinderen uitrusten en kijken naar alles wat leeft en bloeit in de schooltuin.

Net buiten het terrein van Milieueducatie liggen heuvels met touwbanen voor stoere jongeren. Het terrein van Milieueducatie is iedere dag tussen 8.00 en 16.00 uur open.

Recycling

Bij de Reigershof kunt u klein elektrisch gereedschap (), gebruikt Begin link: (frituur)vet, einde link. , batterijen en Begin link: kleding, einde link. inleveren.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070