Stadsboerderij de Gagelhoeve

De Gagelhoeve ligt aan de Mient tegenover begraafplaats ‘Nieuw Eik en Duinen’, in stadsdeel Segbroek. De stal is gebouwd in 1977. De boerderij heeft 2 dierweiden. Daarvan is er 1 bijna het hele jaar open voor bezoekers.

Adres en contact

Mient 210
2564 KR Den Haag
Telefoon: (070) 325 72 39

Openingstijden

Alle stadsboerderijen zijn open van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over openingstijden tijdens de feestdagen vindt u op Begin link: Stadsboerderijen in Den Haag, einde link. .

De Gagelhoeve

De Gagelhoeve heeft ook een Greencourt (groene speeltuin), een moestuin en een kruidentuin. De boerderij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op de Gagelhoeve wonen veel dieren. Schapen, geiten, kippen, diverse konijnen en cavia’s. Ook zijn er 2 Lakenvelder koeien.

Wat is er te doen?

Er is een speciale knuffelhoek. In deze ruimte kunnen kinderen, onder begeleiding van een ouder of verzorger, kleine dieren aaien en knuffelen. De knuffelhoek is dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Ook is er dagelijks een caviaknuffeluurtje van 14.30 tot 15.30 uur.

Greencourt

De Gagelhoeve heeft een Greencourt. In deze natuurlijke groene speelplek kunnen kinderen veilig spelen. De Greencourt is mede mogelijk gemaakt door Stichting Elementree en Begin externe link: Fonds 1818(Externe link), einde externe link.. Door middel van een crowdfunding actie, de kinderboerderijen actieftour, zijn er in 2015 zitbloemen toegevoegd aan de greencourt. Ook in 2016 heeft iedereen gul gedoneerd en is er een peuterschommel geplaatst.

Greencourt

Helpen op de boerderij

Wilt u meehelpen op de boerderij? Voor de kleine bezoekers heeft de Gagelhoeve kleinere kruiwagens en bezems. Vanaf 15.30 uur mag u helpen bij het voeren van de dieren. De rest van de dag worden de geiten graag geborsteld. Bezoekers die willen helpen, kunnen zich melden bij de boerderijbeheerders.

Wilgen knotten en schaapscheerfeest

Meerdere keren per jaar zijn er activiteiten zoals wilgen knotten, een schaapscheerfeest en knutselen met natuurlijke materialen. De stadsboerderij speelt een actieve rol in de wijk. Zo worden er met scholen, zorginstellingen en welzijnsorganisaties activiteiten georganiseerd.

Onderwijs op de Gagelhoeve

De Gagelhoeve biedt lesmogelijkheden. Lees hier meer over in het Jaarprogramma.

Iedereen is welkom

De gemeente wil ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van de stadsboerderijen. Daarom worden ze bijvoorbeeld toegankelijk gemaakt voor mensen met een visuele beperking en voor mensen die een rolstoel of scootmobiel gebruiken. Kijk voor meer informatie over de toegankelijkheid van deze stadsboerderij op Begin externe link: app.ongehinderd.nl(Externe link), einde externe link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070