Rotterdamsebaan

De Rotterdamsebaan is de nieuwe weg tussen knooppunt Ypenburg en de Centrumring van Den Haag. Onderdeel van de Rotterdamsebaan is de Victory Boogie Woogietunnel. Sinds februari 2021 is de weg open voor verkeer.

De Rotterdamsebaan is aangelegd om ervoor te zorgen dat Den Haag en de Haagse regio nu en in de toekomst goed bereikbaar blijven. De nieuwe route heeft vooral voor verkeer van of naar Rotterdam, Delft en Ypenburg voordelen. Ook kan het verkeer van en naar de snelwegen zich beter verdelen. Daardoor vermindert de drukte op de Utrechtsebaan. Zo is er minder vertraging in de spitsuren.

Route

De Rotterdamsebaan is 4 kilometer lang en verbindt de snelwegen A4/A13 en de Centrumring van Den Haag met elkaar. De weg loopt van het knooppunt Ypenburg met een tunnel onder Voorburg door en komt uit op de Binckhorstlaan. Daar sluit de weg bij de Mercuriusweg aan op de Centrumring. Voor verkeer uit Rijswijk of Ypenburg is de Laan van Hoornwijck de toegangsweg naar de Rotterdamsebaan.

Duurzame tunnel

De Victory Boogie Woogietunnel is 1 van de meest duurzame tunnels van Europa. Bij het ontwerp van de tunnel is rekening gehouden met:

  • zuinig energiegebruik
  • hergebruik van materialen
  • minder verkeersgeluid en
  • het opvangen van fijnstof afkomstig van verkeer bij de tunneluitgangen

Het grote dak van zonnepanelen bovenop het dienstgebouw bij de ingang van de tunnel in de Vlietzoom is 1 van de meest opvallende maatregelen om energie te besparen. Dit levert genoeg energie op voor het dienstgebouw. Vanuit dit gebouw bewaken en bedienen operators 24 uur per dag, 7 dagen per week alle tunnels, bruggen en pollers in Den Haag.

De Rotterdamsebaan in de Vlietzoom met op de voorgrond de loopbrug naar Familiepark Drievliet en verderop de Victory Boogie Woogietunnel.
De Rotterdamsebaan in de Vlietzoom met op de voorgrond de loopbrug naar Familiepark Drievliet en verderop de Victory Boogie Woogietunnel.

Meer informatie

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070