Gedeeltelijk (snor)fietsverbod in voetgangersgebied binnenstad

Vanaf 2 november mogen fietsers en snorfietsers niet overal meer rijden in het voetgangersgebied van de binnenstad. Als de winkels open zijn, is het verboden om te fietsen in de drukste winkelstraten. Snorfietsers mogen helemaal niet meer rijden in de drukste straten, ook niet als de winkels dicht zijn.

Door (snor)fietsers te weren in het voetgangersgebied, kunnen bezoekers prettiger winkelen.

(Snor)fietsverbod

Het fietsverbod in de drukste straten geldt:

  • elke dag van 11.30 tot 18.00 uur
  • op donderdag tot 21.00 uur

Het snorfietsverbod geldt altijd, dus 24 uur per dag, 7 dagen per week. Er blijven doorgaande routes door de binnenstad voor fietsers en snorfietsers. Door de Grote Marktstraat kunt u blijven fietsen. Snorfietsers mochten hier al niet meer rijden.

Borden

De gemeente heeft verkeersborden geplaatst in het gebied waar het (snor)fietsverbod geldt.

Voetgangersgebied binnenstad snorfietsverbod
Het voetgangersgebied is aangegeven in roze. in donkergroen: de doorgaande routes voor fietsers en snorfietsers. in lichtgroen: de doorgaande routes alleen voor fietsers (Nieuwstraat, grote marktstraat, raamstraat, achter raamstraat en de wagenstraat en voldersgracht vanaf de grote marktstraat richting gedempte gracht). in rood: verboden voor fietsers en snorfietsers (passage en bagijnestraat). het fietsverbod geeft aan waar stallingen zijn. Download afbeelding voor een vergroting.) Afbeelding downloaden

Fietsenstallingen

Komt u met de fiets of snorfiets naar de binnenstad? Zet uw fiets of snorfiets dan in 1 van de fietsenstallingen van Biesieklette aan de rand van het voetgangersgebied. De fietsenstallingen van Biesieklette zijn gratis en bewaakt. Onbewaakte fietsenstallingen zijn er op de Gedempte Burgwal en in de Wagenstraat.

Doorgaande routes

Wilt u op de fiets of de snorfiets door de binnenstad naar een plek ergens anders in de stad? Kies dan voor 1 van de doorgaande routes.

Handhaving

Wie na ingang van het (snor)fietsverbod met de (snor)fiets rijdt in de drukste winkelstraten, kan een boete krijgen. Handhavers van de gemeente controleren actief.

Waarom een gedeeltelijk (snor)fietsverbod in de binnenstad?

Fietsers en snorfietsers mogen in Den Haag in het voetgangersgebied rijden. Omdat het in de Haagse binnenstad drukker is dan vroeger, hebben (snor)fietsers en voetgangers daar nu last van elkaar. Door een (snor)fietsverbod in de drukste straten, wordt het veiliger voor voetgangers. Fietsers en snorfietsers kunnen nog steeds snel door de binnenstad rijden via doorgaande routes. (Snor)fietsers die in de binnenstad moeten zijn, parkeren hun (snor)fiets aan de rand van het gebied. Het fietsverbod geldt niet de hele dag. Het gaat elke dag in om 11.30 uur. Tot 11.30 uur mogen ook de vuilophaaldiensten en bezorgdiensten in het voetgangersgebied rijden. Na sluiting van de winkels om 18.00 uur (op donderdag om 21.00 uur) mag overal weer worden gefietst. Het verbod voor snorfietsers geldt wel de hele dag.

Meer informatie

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070