Fietsles voor volwassenen

Iedereen moet veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Daarom zijn er fietslessen voor mensen die nog niet eerder hebben leren fietsen. Ook voor senioren die willen bijleren zijn er trainingen.

De gemeente doet veel voor fietsers. Er zijn bijvoorbeeld goede en veilige fietspaden. U kunt overal komen met de fiets. Bovendien is fietsen goedkoop. En in de stad is de fiets vaak het snelste vervoermiddel.

In Nederland is fietsen heel gewoon. Bijna iedereen leert het. Als u uit een ander land komt, kunt u misschien nog niet fietsen. Den Haag biedt fietslessen voor beginners en voor ouderen. Er zijn ook fietslessen alleen voor vrouwen.

Dit leert u:

  • Op een fiets zitten
  • Evenwicht houden en niet vallen
  • Veilig fietsen in het verkeer en de verkeersregels

Fietslessen

Leren fietsen kan op veel plekken in de stad. De prijzen van de fietslessen verschillen per locatie. Met een Ooievaarspas krijgt u vaak korting. Ook de dag en het uur waarop de lessen worden gegeven verschilt. Vaak zijn er fietsen beschikbaar. Informeer vooraf bij de aanbieder.

Kies zelf een plek bij u in de buurt. Kijk op Begin externe link: www.socialekaartdenhaag.nl(Externe link), einde externe link. .

Samen fietsen

Wilt u gezellig samen met anderen fietsen? Er zijn verschillende fietsclubs in de stad.

Kijk op Begin externe link: www.socialekaartdenhaag.nl(Externe link), einde externe link. en zoek op ‘fietsclubs’.

Fietsreparatie

In de stad kunt u op verschillende plekken goedkoop uw fiets laten repareren. Kijk bijvoorbeeld op:

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070