Ontheffing milieuzone vrachtauto’s en autobussen aanvragen tijdens levertijd schoon voertuig

In sommige situaties kunt u een ontheffing aanvragen om met een dieselvrachtauto of dieselautobus met emissieklasse 5 of lager toch in de milieuzone te mogen rijden. Heeft u een voertuig besteld met emissieklasse 6 of een voertuig dat geen schadelijke uitlaatgassen uitstoot (schoon voertuig)? Dan kunt u tijdens de levertijd van dit schone voertuig een ontheffing voor de milieuzone krijgen.

De gemeente wil graag bereiken dat voertuigeigenaren hun vervuilende voertuig vervangen door een schoon voertuig. Daarom kunnen eigenaren die een vrachtauto of autobus met emissieklasse 6 of een niet-vervuilend voertuig hebben besteld een ontheffing krijgen voor de milieuzone tijdens de levertijd van hun schone voertuig.

Voor de aanvraag betaalt u altijd kosten aan de gemeente, ook als u geen ontheffing krijgt.

De ontheffing voor de milieuzone tijdens de levertijd van een schoon voertuig is maximaal 12 maanden.

Bij de aanvraag van de ontheffing heeft u een bewijs van aankoop van het schone voertuig nodig. Bijvoorbeeld een ondertekend koopaanbod op papier of een leasecontract. Op het koopaanbod of het leasecontract moet de verwachte levertijd van het schone voertuig staan.

Een ontheffing aanvragen in verband met de levertijd van een schoon voertuig kost € 79,95 (tarief 2023).

De gemeente streeft ernaar uw aanvraag zo snel mogelijk af te handelen. U krijgt altijd binnen 8 weken bericht over het besluit op uw aanvraag. Op Begin externe link: MijnDenHaag(Externe link), einde externe link., onder MijnZaken, kunt u zien hoe het met uw aanvraag staat.

Bent u het niet eens met het besluit op uw aanvraag? Dan kunt u binnen 6 weken Begin link: bezwaar maken, einde link. .

Heeft u nog vragen? Stuur een e-mail naar Begin link: milieuzone@denhaag.nl, einde link. of bel met 14070.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070